VAŽAN DAN ZA SRBIJU Mali najavio: Dobijamo traku "Otvorenog Balkana"

Novosti online

21. 12. 2021. u 13:18

PRIVILEGIJA je biti deo ove inicijative, kazao je ministar finansija Siniša Mali danas u Tirani o "Otvorenom Balkanu".

ВАЖАН ДАН ЗА СРБИЈУ Мали најавио: Добијамо траку Отвореног Балкана

Foto: SNS

Ocenio je da je sporazum koji se danas potpisuje vrlo važan.

- Radi se o Sporazumu o uzajamnom prepoznavanju autorizovanih ekonomskih operatera. Samo da podsetim, u Srbiji ih ima 29, imamo već potpisan takav ugovor sa Severnom Makedonijom. Ovaj sporazum ubrzaće prelazak granica za kamione i to je jedan od zahteva EU i stvari koje će definitivno doprineti lakšem prelasku granica - kazao je Mali.

Ministar je poručio da je to samo deo ogromnog mozaika stvari koje moraju da se urade kako bi se ubrzao protok robe preko granica.

- Već smo počeli proceduru za gradnju dodatne dve trake na prelazu Tabanovce—Preševo između Srbije i Severne Makedonije. To ćemo završiti za 6-9 meseci, jedna od tih traka biće označena kao "traka Otvorenog Balkana" - najavio je.

Podsetio je da je u Nišu dogovoreno da će se ukinuti sve takse i troškovi carine za prelazak robe na granicama.

BONUS VIDEO - PORESKE NOVINE: Slobodan Trivić o mogućnosti da se uštedi novac

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)