ZA GRADNJU 486 MILIJARDI DINARA: Vlada Srbije danas bi trebalo da usvoji predlog budžeta za narednu godinu

S. B.

03. 11. 2021. u 09:29

VLADA Srbije usvojiće danas predlog budžeta za narednu godinu. Država namerava da poveća plate i penzije. Zaposleni u zdravstvu, vojsci i socijalnim službama dobiće povećanje od oko osam odsto, a ostali oko sedam procenata. U proseku će primanja iz državne kase tako biti veća za 7,3 odsto. Budžet će i u 2022. godini biti velikodušan prema kapitalnim investicijama.

ЗА ГРАДЊУ 486 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА: Влада Србије данас би требало да усвоји предлог буџета за наредну годину

Foto: Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali je istakao da će se na velike projekte naredne godine potrošiti 486 milijardi dinara. Povećanjem plata i penzija, prema njegovim rečima, utiče se na potrošnju, a kroz kapitalne investicije na rast BDP.

- Planirali smo povećanje plata za sve zaposlene u javnom sektoru - istakao je Mali. - To je još jedna potvrda da težimo rastu životnog standarda iz godine u godinu. Minimalna zarada od 1. januara će biti veća za čak 9,4 odsto i iznosiće 35.012 dinara. Projektovali smo da će prosečna zarada u Srbiji do kraja godine biti 618 evra i to obećanje ispunjavamo. Prosečna zarada raste iz meseca u mesec.

Među velikim građevinskim poduhvatima biće i izgradnja beogradskog metroa. Ministar Mali najavljuje skori početak radova.

- Mi ćemo u narednih deset do 15 dana krenuti sa radovima na izgradnji prve linije metroa, što je još jedno obećanje koje ispunjavamo - rekao je Mali. - U novembru kreću radovi, a danas potpisujemo ugovor. Prva linija će biti gotova i u funkciji 2028. godine, a 2030. godine druga linija. Beograd će imati tri linije metroa, koje će biti povezane sa postojećom mrežom BG voza.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)