PALMA: Što pre doneti zakon o proizvođačima i zaštiti domaće proizvođače

Novosti online

07. 09. 2021. u 13:48

SKUPŠTINA Srbije mora što pre da donese Zakon o proizvođačima, jer bez proizvođača nema ni potrošača, rekao je danas predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, govoreći u parlamentu o predlogu Zakona o zaštiti potrošača.

ПАЛМА: Што пре донети закон о произвођачима и заштити домаће произвођаче

Foto P. Milošević

- Mi danas zbog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je bivša vlast potpisala još 2008. godine, imamo situaciju da neke države izvoze u Srbiju šta god hoće i koliko hoće i prave konkurenciju domaćem proizvođaču. Zbog toga naši poljoprivredni proizvođači imaju veliku razliku u ceni, od njihove proizvođačke cene, do one u marketima i kasapnicama.

- Dalje, ko štiti poljoprivrednog prozivođača kada je u pitanju neka semenska jedinica, kada proizvođač ne dobije kvalitet koji piše na kesi ili džaku tog semenskog proizvođača. Mi iz Jedinstvene Srbije smatramo da moramo da čuvamo i štitimo selo. U Evropskoj uniji ne mogu da proizvode šta hoće i koliko hoće jer postoje kvote. Ako Evropska unija na taj način reguliše proizvodnju i tržište, onda to može i Srbija, na način da velikim marketima kažemo da na policima mora biti toliko i toliko procenata domaće robe, a ne kao danas da je 80 posto robe iz uvoza. Ako može Evropska unija, zašto mi to ne možemo u našoj zemlji. Isto tako da štitimo sve ostale domaće proizvođače, ne samo poljoprivredne - naveo je Marković.

- Ko je u trgovini potrošač, kada imate dva trgovca, pa jedan kupuje od proizvođača i proda drugom trgovcu? Zato moramo da donesemo Zakon o proizvođačima, mi moramo da vidimo kako da zaštitimo nas. Država Srbija, predsednik Srbije i Vlada Srbije su učinili da Srbija danas više ne zavisi ni od koga nego sama od sebe. Među najboljima smo u svetu po rastu BDP-a, a dinar je stabilan već 10 godina, što daje ekonomsku sigurnost i stabilnost i zato smatram da su se sada, pod ovim državnim rukovodstvom, stekli uslovi i za Zakon o proizvođačima, odnosno Zakon o zašititi domaćih proizvođača - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Vakcinacija je prioritet svih prioriteta

- Država Srbija je pre svih, pa čak i pre najmoćnije evropske sile Nemačke obezbedila za svoje građane četiri vrste vakcina, ali mi danas imamo tek 50 i nešto odsto vakcinisanih. I to je tema svih tema i prioritet svih prioriteta. Samo vakcinacijom možemo da zaštitimo zdravlje naših ljudi, naše porodice, privredu i proizvođače i potrošače. Svako od nas svakog dana i gde god da se nađe mora da kaže "vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija".

- I to što će da kažu oni izdajnici Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Đilasova radnica Marinika Tepić i njihovih 20 do 30 ljudi, baš nas briga za to. Život nema cenu. Šta vredi što je država nabavila vakcine, napravila kliničke centre, adaptirala bolnice, domove zdravlja i obezbedila sve kao malo koja država na svetu, ako jedan broj građana neće da se vakciniše. I svi mi, nas 250 poslanika, kada nisu sednice parlamenta, petkom, subotom i nedeljom treba da idemo po celoj Srbiji sa samo jednom porukom "vakcinišite se ljudi" i da zamolimo one koji nisu vakcinisani da se vakcinišu. Mi smo narodni poslanici. Samo ime nam govori šta treba da radimo i da se bavimo svim životnim temama. Svi narodni poslanici moraju da budu vakcinisani. Ja se zalažem i da u ugostiteljske objekte mogu da uđu samo vakcinisani i neka se ljute oni što slušaju - zaključio je Marković.

BONUS VIDEO - VUČIĆ KOD ČORTANOVACA: Predsednik na ceremoniji spajanja železničkog koloseka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!