PODRŠKA MLADIM PRIVREDNICIMA: U Vrnjačkoj Banji otvoreni Inovativni razvojni centar

G.Ć.

02. 09. 2021. u 20:12

UZ prigodnu svečanost, ministar bez portfelja Nenad Popović i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović otvorili su u prestonici srpskog kontinentalnog turizma Inovativni razvojni centar (IRC) čiji je cilj pomoć i podrška prvenstveno mladim privrednicima koji započinju posao sa tehnološkim inovacijama.

ПОДРШКА МЛАДИМ ПРИВРЕДНИЦИМА: У Врњачкој Бањи отворени Иновативни развојни центар

Foto:Opština VB

Inovativni centar od dvesta kvadratnih metara smešten je u jednom delu vrnjačke autobuske stanice. Ukupna vrednost investicije je 38 miliona dinara, a projekat je realizovan u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnologiju u prošlom sazivu Vlade Srbije.

- Inovativni razvojni centar je u pravom momentu došao u Vrnjačku Banju pre svega zbog samog razvoja Banje, zbog konstantnih ulaganja i dolazaka investitora koji već imaju daleko širi pristup inovacijama nego što je možda u tom trenutku imala lokalna samouprava – rekao je ministar Popović prilikom otvaranja. - Ovaj Centar će predstavljati budući razvoj same Opštine, mogućnost da preduzetnici i start-ap kompanije započnu i pokrenu poslovanje na ovom prostoru. Ono što me posebno raduje, to je veliki broj zainteresovanih mladih ljudi koji su već krenuli i pre otvaranja IRC sa inovativnim projektima, sa željom da ostvare svoje ambicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a