MAČVI UDAHNUT NOVI ŽIVOT: Kapitalna saobraćajnica i novi most na Savi otvaraju novo poglavlje čitave zapadne Srbije

Vladimir Mitrić

14. 08. 2021. u 07:00

IZGRADNjA auto-puta Ruma - Šabac, novog mosta preko Save i brze saobraćajnice Šabac - Loznica predstavlja najveću investiciju države za ovaj deo Srbije, priča ponosno i zadovoljno gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

МАЧВИ УДАХНУТ НОВИ ЖИВОТ: Капитална саобраћајница и нови мост на Сави отварају ново поглавље читаве западне Србије

Foto V. Mitrić

Krajem marta, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je radove na izgradnji novog mosta preko Save i tom prilikom poručio da sve što je do sada urađeno, plaćeno je iz budžeta Srbije, a ne na kredit.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je da je ova investicija višedecenijski san svih Šapčana.

- Uvek je privilegija kada predsednik države dolazi u neki grad ili opštinu. Mi smo imali tu čast da predsednik Republike Aleksandar Vučić poseti kapitalnu investiciju za državu, i investiciju koja je od najvećeg značaja za građane Šapca. To je novi most preko Save koji će spajati auto-put Ruma - Šabac i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice.

Svojim dolaskom predsednik je dokazao da Šabac konačno ima, i da će ubuduće imati partnerski odnos sa svojom državom. Predsednik je prilikom posete najavio da će radovi biti ubrzani, i za nepunih 2,5 godina ćemo od Beograda do Šapca stizati za manje od 40 minuta - rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je ovo je veliki podstrek gradu Šapcu.

Foto V. Mitrić

Šabački kraj ima velike potencijale, po rečima dr Pajića, "ali nova era razvoja, ne samo za ovu lokalnu samoupravu, tek sledi, i to kolosalna, jer, uz zdušnu podršku države, ostvaruje se i ono o čemu je doskora moglo da se mašta. Sjajni odnosi na relaciji lokalna i državna vlast, veliko razumevanje, osećaj za sve ono što je dobro i za Šabac i, preko njega za čitavu Srbiju, kvaliteti su koji, u ovom delu Srbije, daju rezultate, a na pomolu su daleko veći i značajniji.

- Naša Severozapadna industrijska zona jeste velika (od 600, popunjeno je 125 hektara), ali nema dovoljno kompanija, nema dovoljno radnih mesta, nema dovoljno kapitala koji je ulagan u prethodnom periodu da bi grad Šabac imao mnogo veći budžet od onog koji ima, da bi mogao da se razvija onako kako mi planiramo - priča dr Pajić i dodaje da će izgradnja novog auto-puta dosta doprineti privrednom razvoju Grada Šapca.

Mi smo imali samo jednu veliku kompaniju "Jazaki" koja zapošljava preko tri hiljade naših sugrađana. Tom kompanijom predsednik Vučić je pokazao da mu je ravnomerni razvoj Srbije izuzetno bitan. "Jazaki" je došao i kad Srpska napredna stranka nije bila na vlasti u Šapcu. Predsednik ima ogromnu širinu i brine o svakom građaninu Republike Srbije - istakao je Pajić.

- Divno je kad se vidi kolika je radost na licima naših sugrađana kada se povede priča o auto-putu, o svemu onome što radimo, sa državom, o osećaju sreće kada se vide radovi na novom mostu na Savi i kako oni napreduju - kaže gradonačelnik Pajić. - Ovo su velika dela, ne samo za ove, već i za buduće generacije. Šabac ide napred "200 na sat" u svim oblastima života i rada. Čast je i ponos danas biti građanin Srbije. I veliko je zadovoljstvo, radost i ponos biti Šapčanin. Na sve strane se radi i gradi. Idemo napred, radi ovih i budućih naraštaja našeg kraja, grada i naše Srbije, koja ima vođstvo kakvo nikad nije imala i koje brine brigu, ne samo o svakom kraju Srbije, već o svakom stanovniku Srbije.

DNEVNO RADI 230 RADNIKA!

Na gradilištu na novom mostu preko Save svakoga dana radi više od 230 radnika. Radovi su ubrzani. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je radove na mostu pet puta.

- Cena zemljišta za naše domaćine, poljoprivrednike koji žele da investiraju biće mnogo veća izgradnjom auto-puta, i siguran sam da će naš grad postati odlična destinacija za ulaganje u Republici Srbiji. Izgradnjom ovog auto-puta bićemo brže povezani i sa ostalim gradovima u okruženju, kao i sa Republikom Srpskom, Hrvatskom, Mađarskom - rekao je Pajić.

* * * * * * * *

VUČIĆ: DRŽAVA O SVEMU BRINE

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom obilaska gradilišta, objasnio da je brzi put od Loznice do Šapca trebalo da se završi do 2025. godine, ali će biti završen znatno pre - do oktobra 2024. Put Ruma - Šabac biće završen godinu dana ranije.

Foto V. Mitrić

Budući auto-put će, po predsednikovim rečima, dovesti nove investitore u industrijsku zonu Šapca, što će biti velika blagodet, ne samo za Šapčane, već i za ljude u Bogatiću, Vladimircima, Koceljevi, a da ne govorimo od Loznici, Krupnju, Ljuboviji i Malom Zvorniku, celom Mačvanskom okrugu.

- Posebno želim da kažem da ovo finansiramo iz budžeta i da smo već, do sada, platili 40 miliona evra, bez zaduživanja i bilo kakvih zajmova - rekao je predsednik Vučić.

- Mislim da to govori o snazi Srbije danas. Zato čestitam građanima Srbije što su imali poverenje u svoje rukovodstvo i što su podržavali promene i reforme koje smo sprovodili. Srbija ovako umrežena putevima i auto-putevima biće znatno drugačija.

Foto V. Mitrić

Pokušaćemo u svakoj ovoj opštini da rešimo probleme i sa kanalizacijom i sa fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda, da svuda uvedemo gas, ne samo fabrikama, već i našim domaćinstvima, da svugde povedemo računa o zdravoj životnoj sredini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri