MALI U SKUPŠTINI: Vrednost sporazuma 768,8 miliona evra

Tanjug

06. 07. 2021. u 11:43

SKUPŠTINA Srbije počela je danas raspravu o potvrđivanju više sporazuma o zajmovima, a ministar finansija Siniša Mali kaže da je ukupna vrednost svih sporazuma 768,8 miliona evra i da je reč o predlozima zakona koji su, kako navodi, ključni za dalji ubrzani rast i razvoj ekonomije.

МАЛИ У СКУПШТИНИ: Вредност споразума 768,8 милиона евра

Foto: Tanjug

- Tri su oblasti na koje se odnose zakonski predlozi, a to su dalja izgradnja i unapređenje saobraćajne infrastrukture, unapređenje životne sredine i unapređenje javnog sektora u Srbiji - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

Pred poslanicima je Predlog zakona o potvrdivanju Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji izmedu Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Zajednicke deklaracije u vezi sa trilateralnim pristupom pravilima o poreklu i Zajedničke deklaracije o vezi između Protokola o Irskoj/Severnoj Irskoj i Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji.

Skupština će pretresati Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1020 01 Y izmedu Francuske agencije za razvoj i Srbije za realizaciju Programa urbane sredine otporne na klimatske promene, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1015 02 D između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije za Projekat modernizacije železnickog sektora u Srbiji Faza 1, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Programski zajam za razvojne politike za efikasnost javnog sektora i zeleni oporavak) izmedu Republike Srbije i Medunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na dnevom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat integrisanog razvoja koridora reke Save i Drine primenom višefaznog programskog pristupa) izmedu Republike Srbije i Medunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat modernizacije železnickog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa) izmedu Republike Srbije i Medunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Gasni interkonektor Niš -Dimitrovgrad - Bugarska (granica) izmedu Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!