Produžen rok za prijavu na NIS-ov konkurs "Zajednici zajedno"

Promo

05. 07. 2021. u 14:13

ZBOG velikog interesovanja, rok za prijavu projekata na konkurs programa „Zajednici zajedno 2021“ je produžen do 6. avgusta 2021. godine.

Продужен рок за пријаву на НИС-ов конкурс Заједници заједно

Foto: Promo

Pravo na prijavljivanje imaju ustanove kulture, predškolske, školske i visokoškolske institucije, sportske, zdravstvene i mešovito kulturno-sportsko-rekreativne organizacije  osnovane od strane lokalnih samopurava, kao i udruženja građana koja u oblasti ostvarivanja ciljeva imaju i zaštitu životne sredine. Konkursom „Zajednici zajedno 2021“ obuhvaćeno je 12 partnerskih gradova i opština: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Kompanija NIS je izdvojila sredstva u iznosu od 107,5 miliona dinara za finansiranje projekata koji su usmereni na unapređenje zaštite životne sredine u partnerskim gradovima i opštinama kroz uvođenje sistema solarnog napajanja i osvetljenja, zamenu kotlova, uređenje javnih gradskih parkova i parkovskih površina, sadnju autohtonih vrsti biljaka, postavljanje inovativnih ekoloških parkovskih elemenata, solarno osvetljenje parka, postavljanje reciklažnih kanti i kontejnera.
Program „Zajednici zajedno“ se ove godine realizuje u saradnji sa  Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije.
Rezultati konkursa biće objavljeni do 29. septembra 2021. godine, a sve informacije o uslovima i propozicijama javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se pronaći na internet adresi https://www.nis.eu/zajednici-zajedno/.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POGUBNE TEŽNJE: DŽonson tera Putina sa Balkana