BRNABIĆ SA PETRUŠEVIM: Veliki potencijal u poljoprivredi

Tanjug

01. 07. 2021. u 19:49

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministrom poljoprivrede Rusije Dmitrijem Nikolajevičem Patruševim da postoji veliki potencijal za dalji razvoj trgovinskih odnosa i partnerstva u oblasti poljoprivrede, pre svega zahvaljujući dobrim međudržavnim odnosima, međusobnoj podršci i kontinuitetu u političkom dijalogu.

БРНАБИЋ СА ПЕТРУШЕВИМ: Велики потенцијал у пољопривреди

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dodatni podsticaj, istakla je predsednica vlade, predstavlja i stupanje na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom u julu ove godine, koji će, kako je objasnila, omogućiti i veći plasman srpskih proizvoda, ne samo na ruskom tržištu, već i šire, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Zahvaljujući zalaganju srpsko-ruske Radne grupe za poljoprivredu u okviru Mešovitog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, uvećana je robna razmena i održan nivo saradnje i usled epidemiološke krize, ocenila je premijerka.

Patrušev je pozitivno ocenio saradnju dve države u oblasti poljoprivrede i istakao da je održavanje poljoprivrednih sajmova, kao što je nedavno održani Agroindustrijski forum Srbija-Rusija u Beogradu, prilika za razmenu iskustava i povezivanje srpskih i ruskih kompanija i proizvođača i povećanje trgovinske razmene u oblasti poljoprivrede.

On je naveo da je ruska strana zainteresovana i za zajedničke investicije u poljoprivredne proizvode kako bi se olakšao izvoz na tržišta sa kojima dve države imaju potpisane sporazume o slobodnoj trgovini.

Na sastanku, na kojem su učestvovali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, bilo je reči i o saradnji u oblasti digitalizacije i primene novih tehnologija u oblasti poljoprivrede.

Istaknuto je da je Srbija tržište sa velikim potencijalom za investitore koji žele da ulažu u poljoprivredu.

Premijerka Brnabić zahvalila je na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i dijalogu Beograda i Prištine u pronalaženju kompromisnog rešenja, kao i kontinuiranoj podršci u međunarodnim institucijama.

Izrazila je uverenje da će zahvaljujući zalaganju i istrajnosti obe strane, saradnja Srbije i Rusije u budućem periodu napredovati brže, ne samo u oblasti poljoprivrede, već i drugim važnim oblastima za obe države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!