„Millennium Team” u trci za Nagradu „Đorđe Vajfert” projektom obnove Instituta za neonatologiju

Novosti online

06. 04. 2023. u 11:06

U SRBIJI se godišnje prevremeno rodi oko 4.000 beba, od kojih oko 1.000 svoje prve dane provede na Institutu za neonatologiju u Beogradu, u zgradi iz 1925. godine, koju je kompanija Millennium Team kompletno renovirala, čime je značajno olakšala rad jednoj od najvažnijih zdravstvenih ustanova u državi.

„Millennium Team” у трци за Награду „Ђорђе Вајферт” пројектом обнове Института за неонатологију

Foto: PKS

Millennium Team je projektom obnove Instituta konkurisao za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje„Đorđe Vajfert“, koju dodeljuje Privredna komora Srbije.

Aleksandra Adžić, saradnik za odnose sa javnošću Millennium Team, ističe da su u kompaniji ponosni što su radovima sačuvali originalan izgled zgrade, koja predstavlja pravi ukras starog Beograda.

- Ne treba objašnjavati zašto smo se opredelili da deo sredstava usmerimo na rekonstrukciju Instituta za neonatologiju u Beogradu. Prvi put posle 96 godina urađena je nova fasada, zamenjena je kompletna stolarija, a modernim i kvalitetnim rešenjima, ne samo da je produžen radni život zgrade, već su stvoreni bolji uslovi za lečenje beba. Čast nam je što je prepoznata dobra namera Milenijum tima, kojem je strateško opredeljenje društveno i odgovorno poslovanje - kaže Adžić.

Kada je reč o Nagradi „Đorđe Vajfert“, ponosni su, dodaje, što su prošli u drugi krug:

„To za nas predstavlja podstrek da i u budućnosti nastavimo da temeljimo svoje poslovanje na ovakvim projektima“.

Poklon kompanije Millennium Team je najveći pojedinačni poklon u istoriji Instituta za neonatologiju, ističe prim.dr sci.med. Milica Ranković-Janevski, tadašnja direktorka Instituta.

- Ovakav značajan projekat, u okviru društveno odgovornih aktivnosti kompanije Millennium Team, ima neprocenjiv značaj za zgradu sa bogatom istorijom i zdravstvenu ustanovu u kojoj se neprestano odvija borba za život najmanjih i najugroženijih beba. Stvoreni su bolji uslovi i za njihove roditelje, kao i za sve zaposlene - kaže Ranković-Janevski.

S obzirom na zatečeno stanje, objašnjava, najpre su obnovljeni svi prozori na glavnoj zgradi, zgradi Savetovališta i pomoćnim zgradama, uz odgovarajuće rolo zavese. Zatim, urađena je kompletna rekonstrukcija fasade, postavljena je dekorativna fasadna rasveta, zamenjeni su svi klima uređaji, obnovljeno zelenilo, kaldrmisan je prilaz glavnom ulazu Instituta, restaurirana su ulazna vrata, i brojni drugi radovi, a sve kako bi se očuvao autentičan izgled Instituta koji se nalazi pod okriljem Zavoda za zaštitu spomenika kulture, i kako bi Institut u novom ruhu uspešno nastavio da služi generacijama koje dolaze.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert Privredna komora Srbije dodeljuje od 2007. godine. Nagrada je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini, vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

Deveti konkurs za nagradu je bio otvoren do 10. januara ove godine, stiglo je 35 prijava (18 u kategoriji velikih, 10 u kategoriji malih i mikro privrednih društava i 7 u kategoriji srednjih), a proglašenje dobitnika će biti u maju ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)