RUSI TRAŽE SRPSKU ZIMNICU: Domaće kompanije nastupile na sajmu Prodekspo u Moskvi

PKS

24. 02. 2022. u 13:55

NA međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Prodekspo 2022“ u Moskvi, 13 domaćih kompanija predstavilo je široku lepezu najkvalitetnije hrane i pića iz Srbije, dok će brojni zahtevi za saradnju potencijalnih poslovnih partnera iz Ruske Federacije i Zajednice nezavisnih država (ZND) doneti u narednom periodu nove izvozne poslove domaćoj privredi.

РУСИ ТРАЖЕ СРПСКУ ЗИМНИЦУ: Домаће компаније наступиле на сајму Продекспо у Москви

Štand Srbije na sajmu „Prodekspo 2022“ u Moskvi, Objavljeno u dodatku "Preduzetnik" 23. 02. 2022.

Posetiocima sajma i inostranim distributerima hrane i pića ponuđeni su domaći sirevi, kajmak i mlečni namazi, mesne prerađevine, kašice za decu, džemovi i voćni sokovi, kao i smrznuto i sušeno voće i povrće, konditorski proizvodi, vina i rakije.

Kompanija Simex Original iz Subotice posluje na ruskom tržištu od 2016. godine. „Top pelinkovac kompanije "Simeks original" nagrađen je na sajmu "Prodekspo" zlatnom medaljom za kvalitet u kategoriji biljnih biter likera, a Vučije rakije od dunje i šljive dobile su bronzane medalje“, kaže Goran Drača, potpredsednik „Simeksa“.

Nikola Petrović, direktor nabavke u Fabrici dečje hrane iz Dobanovaca, navodi da je ta kompanija četvrtu godinu prisutna na tržištu Rusije sa brendom „Baby“. „Blisko sarađujemo sa ruskim i ostalim tržištima i nadamo se da će sajam u Moskvi doprineti proširenju saradnje“, kaže Petrović.

Da je i srpsko slatko popularno u Rusiji, ali i domaća zimnica i prirodni sokovi, potvrđuju u kompaniji "Budimka". Prema rečima Jelene Kalinić, rukovodioca Sektora za međunarodnu trgovinu "Budimke", osim potencijalnih partnera iz Ruske Federacije Budimka ima i upite za saradnju iz bivših SSSR republika. Krekeri sa semenkama i pirinčane galete, ruskim kupcima ponudilo je domaće preduzeća NN-Tel koje posluje i na tržištu Litvanije, Letonije, Belorusije, Poljske, a spremni su da izvoz iz Srbije prošire i na Rusiju.

U organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije, predstavile su se Mlekara Šabac, Mlekara Ub, Industrija mesa Topola, Fabrika dečje hrane Dobanovci, Vinarija Čoka PLUS, Masli, Zlatiborac, ITN Grup, Budimka, Mambikom agrar, BMN Malinas, NN-Tel, Simeks original.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)