JUN DONOSI SPAS! Profesor Kočović objavio najnoviju prognozu - Korona se polako odjavljuje

Novosti online

15. 05. 2021. u 10:40

U SRBIJI je juče zabeležen 787 novozaraženi virusom korona.

ЈУН ДОНОСИ СПАС! Професор Кочовић објавио најновију прогнозу - Корона се полако одјављује

Foto: Depositphotos/Printscreen

Dan ranije imali smo brojku od 901 novozaraženog, a cifre, iako slične, iz dana u dan se menjaju.

Ipak, svetlo na kraju tunela postoji. Sve nam je bliže.

Naime, prema prognozi eksperta u oblasti informacionih tehnologija prof. dr Petra Kočovića, korona se polako odjavljuje. Naime, mi se trenutno nalazimo u tamno-ljubičastoj zoni trećeg talasa, a postoji šansa da oko 1. juna (neki dan pre ili posle) dođemo do prosečnog broja od 650 broja zaraženih što bi značilo da smo izašli iz kritičnog perioda.

- Da li ćemo ka manjem broju zaraženih, koji će ići ispod 650 na dan, doći, zavisi od narednih par dana. Naime, od 1. maja imali smo veliki pad. Ipak, u zavisnosti od narednih 7-10 dana zavisi da li će pad broja zaraženih biti intenzivniji ili manje intenzivan. Tako ćemo znati da li ćemo izaći oko 1. juna ili malo pre ili posle doći do ljubičaste zone - rekao je on i podsetio na podatak da na današnji dan u odnosu na prošlu godinu imamo 10 puta više inficiranih, što je dokaz da smo se "raspustili".

- Imamo manje od 20 odsto imunizovanih, ail je trend svakako dobar. Ipak, dok ne bude trećina, a to bi trebao da bude negde oko 15 jula, mi ne možemo da budemo bezbrižni. Ne čuvamo se. Doktor Kon je u pravu. Maske moramo nositi svuda, zaštita i kroz vakcinu i maske je jedini način da pobedimo ovu pošast - zaključio je Kočović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 28. MAJ: Stiže velika promena vremena