DOKTOR STEVANOVIĆ O KORONI U SRBIJI: Daleko smo od kraja

Novosti online

12. 05. 2021. u 11:28

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas u Palati Srbija sastanak sa direktorima kovid bolnica, nakon kojeg se medijima obratio docent Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, koji je izjavio da je situacija bolja i da kao rezultat toga pojedine zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ О КОРОНИ У СРБИЈИ: Далеко смо од краја

Foto: Tanjug

- Zahvaljujući rezultatima koje imamo broj novoobolelih značajno opada, i to nam je omogućilo da pojedine kovid bolnice izađu iz kovid sistema, odnosno da posvetimo veliku pažnju pacijentima koji nemaju kovid i koji su trpeli do sada. 

On dodaje da se situacija povremeno smiruje.

- Kao direktan rezultat toga KBC Zvezdara nema više kovid bolesnike, početkom sledeće nedelje i KBC Mišović prelazi u normalan proces rada, a u pripremi je i bolnica u Mladenovcu. To govori u prilog tome da se situacija prilično smiruje. Od nas i od broja vakcinisanih zavisi kako će se na dalje odvijati situacija. Imamo primera šta se dešava u drugim zemljama kada se ljudi opuste. Na sve to nas upozorava i SZO da budemo oprezni, daleko smo od kraja - rekao je Stevanović.

On je naveo da zahvaljujući kontinuiranoj nabavci vakcina od samog početka, naša zemlja ima dovoljno doza.

- Za sada imamo dovoljno vakcina obezbeđenih i svaki građanin koji želi, može da se vakciniše - kazao je Stevanović i podsetio na kontinuirano stizanje vakcina svih proizvođača.

Svi strani državljani koji su primili ovde vakcinu, ako su se prijavili preko eUprave, dobiće poziv i moći će da se vakcinišu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!