DA LI ĆE BITI UVEDENE POVLASTICE ZA VAKCINISANE? Dr Tiodorović dao odgovor, pa pričao i o publici na utakmicama

Novosti online

28. 04. 2021. u 17:45

EPIDEMIOLOG Branislav Tiodorović je nakon današnje sednice Kriznog štaba govorio o mogućnosti da vakcinisani građani dobiju određene povlastice.

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ УВЕДЕНЕ ПОВЛАСТИЦЕ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ? Др Тиодоровић дао одговор, па причао и о публици на утакмицама

Foto: Arhiva VN

- To je pitanje onoga što Ustav dopušta, i šta zakoni o ljudskim pravima dopuštaju. A ja nisam pravnik. Mislim da je najbolje da to usklađujemo sa Evropom i svetom. Recimo da vakcinisani smeju da idu na utakmice ili koncerte. Ipak, verovatno to nećemo moći da primenimo u svakoj situaciji. Ako neko iz zdravstvenih razloga nije primio vakcinu, i njemu morate obezbediti neke benefite, naravno uz negativan PCR test. Sve to zahteva pravni i etički pristup - istakao je lekar, i potom govorio o "zelenim kartonima", tačnije sertifikatima koji bi bili izdavani vakcinisanima.

- To će tek stručnjaci za IT tehnologije, lekari i pravnici razmatrati. Mi već imamo urađen taj ogledni primerak, ali tu ima još posla i usaglašavanja.

Tiodorović je govorio i o mogućnosti da publika prisustvuje utakmicama na stadionima, i rekao je kada bi moglo da dođe do takve odluke.

- Nije bilo reči o puštanju publike na stadione. Svuda se razmatra. Sačekajmo da prođu praznici, treba nam jedno 10 do 14 dana da vidimo koje su posledice. Zašto da ne? Ako sve bude pod kontrolom, moći ćemo da predložimo tako nešto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)