VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNU VEST: Upravo smo prešli broj od tri miliona vakcinisanih građana

Novosti online

15. 04. 2021. u 10:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je jutros u Srbiji pređena cifra od 3 miliona datih doza vakcina

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНУ ВЕСТ: Управо смо прешли број од три милиона вакцинисаних грађана

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je trenutno u poseti Institutu za virusologiju i serume "Torlak" i tom prilikom uručiće vakcine AstraZeneka za Republiku Srpsku.

- Za par dana ćemo imati 1.800.000 revakcinisanih građana. Čekamo još kineske vakcine, oko 500.000 doza, to znači za ceo region - izjavio je on posle obilaska Instituta.

Rekao je da mu je čast što može da uruči Dodiku 10.000 doza vakcina AstraZeneka i kako se nada da ćemo od 6 do 10 meseci ovde na Torlaku moći da proizvodimo u punimo vakcine protiv korone.

- Novac ovde u Torlaku se ulagao samo iznutra, sada ćemo se koncentrisati da sredimo i spoljašni izgled, da izlgeda kao apoteka. Biće nestašica vakcina protiv gripa, tako da se nadam da će Torlak moći do kraja godine da proizvede 500.000 doza vakcina protiv gripa - rekao je Vučić i dodao:

- Mnogo novca ćemo ulagati u zdravstvo, to će biti simbol države i to je važnije nekad od topova i tenkova. Što se tiče vakcine za Republiku Srpsku, mi smo uvek tu za njih, i njima na raspolaganju. Uvek ćemo podeliti vakcine sa narodom u Republici Srpskoj. Ponosan sam što smo danas mogli da vidimo kakvi su planovi Torlaka. Odnos Srbije i Srpske su na visokom nivou, prijateljski odnos gradimo i čuvamo - rekao je Vučić i dodao da sutra imaju važan sastanak po pitanju vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)