SRBIJA ZAVEJANA, SLIKE NEVEROVATNE: April u Beogradu, i ostatku zemlje, obično ne izgleda ovako - sneg prekrio krovove i voćnjake (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

07. 04. 2021. u 09:23

SRBIJU su jutros probudili gotovo neverovatni prizori, koji mnogo više podsećaju na decembar i period oko Novogodišnjih praznika, nego na onaj čuveni "april u Beogradu" opevan u pesmama.

СРБИЈА ЗАВЕЈАНА, СЛИКЕ НЕВЕРОВАТНЕ: Април у Београду, и остатку земље, обично не изгледа овако - снег прекрио кровове и воћњаке (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N.Živanović/M. Stevanović

Sneg koji je sinoć počeo da pada širom Srbije osvanuo je danas negde samo na krovovima, drveću i travnjacima, a negde se zabelelo kao usred januara.

Foto: M.Stevanović

Najjače snežne padavine noćas su zabeležene na zapadu Srbije gde je bila prava mećava.

​Smederevski voćnjaci takođe su prekriveni snegom.

U višim delovima Nove Varoši napadalo je dvadesetak centimetara snega, temperatura je jutros oko minus pet stepeni, sneg i dalje pada, a osećaj hladnoće pojačava severni vetar.

​Seoskim i lokalnim putevima ovog dela Srbije jutros se može samo terenskim kolima a ugaženog snega ima i na magistrali od Nove Varoši prema Užicu. Nekoliko centimetara snega ima jutros i u Bistrici, između Prijepolja i Nove Varoši koja je na nešto više od 400 metara nadmorske visine.

foto A.Ročanin

Fotografija iz Prijepolja

U Sjenici i na Pešteru jutros je između 10 i 15 centimetara snega, a u sedam sati jutros izmereno je minus pet stepeni.


U višim delovima Užica osvanulo je oko 15 centimetara snega, slično je i na Zlatiboru.

Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na promenljive vremenske prilike koje donose različite, ali uglavnom teže uslove za vožnju u odnosu na prethodne dane.

Slab mraz tokom jutra stvara opasnost od poledice zbog toga treba voziti sporije i pažljivije na mostovima, nadvožnjacima i preko planinskih prevoja, preneo je Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024