DETE SE VRAĆA U ZAGRLJAJ MAJKE? Obrt u slučaju bebe rođene 2020. u poljskom toaletu u Mokrinu

R. Šegrt

05. 04. 2021. u 13:15

DEČAK iz Mokrina, kojeg je Danijela B. (29), 28. decembra prošle godine, rodila u poljskom toaletu pored porodične kuće, nalazi se u hraniteljskoj porodici i dobrog je zdravstvenog stanja.

ДЕТЕ СЕ ВРАЋА У ЗАГРЉАЈ МАЈКЕ? Обрт у случају бебе рођене 2020. у пољском тоалету у Мокрину

Foto R. Šegrt

Postoji, međutim, mogućnost da se mališan posle dodatnih veštačenja vrati roditeljima, jer je utvrđeno da je majka bila u postporođajnoj depresiji kada ga je ostavila i ugrozila.

Prilikom porođaja, kako je utvrđeno, dete nije doživelo teže povrede, rođen je sa 4,8 kilograma i danas je zdrava i jaka beba. Privremeno je smešten kod hranitelja, jer je veštačanjem psihičkog stanja njegove majke ustanovljeno da je imala postporođajni poremećaj, da je bila neuračunljiva i opasna po novorođenče.

Tada je protiv nje podneta krivična prijava zbog sumnje da je pokušala da izvrši krivično delo "pokušaj ubistva deteta pri porođaju", pa je 33 dana bila u pritvoru u Zrenjaninu.

Puštena je kada je drugim veštačenjem tim lekara ustanovio da je za to vreme kod nje prestao navedeni psihički poremećaj. Sada se Danijela nalazi kod kuće i sa suprugom Nenadom vrlo savesno i odgovorno brine o ostalo troje dece.

Danijela B.,Foto Fejsbuk

- Nalazima Centra za socijalni rad u Kikindi utvrđeno je da je ona vrlo posvećena starijoj deci, da vrlo odgovorno brine o njima, da su deca zdrava, uhranjena, čista i uredna, da normalno komuniciraju te da nema razloga da ne budu zajedno. Starija deca nikada nisu ni izdvajana iz porodice. Danijelin suprug je zaposlen, tako da porodica ima i prihode.

Međutim, ona je vrlo stidljiva, slabo komunicira sa spoljnim svetom i ne druži se - navodi izvor upućen u ovaj slučaj.

VEŠ-MAŠINA

DANIJELA B. je u žižu javnosti prvi put dospela 2015. kada je imala prevremeni porođaj u iznajmljenom stanu u Novom Sadu, gde je živela sa suprugom. Bebu je sakrila u veš-mašinu. Nakon sumnji da je u ovom slučaju bilo elemenata krivičnog dela, utvrđeno je da je beba mrtva rođena, a Danijela nije procesuirana.

Danijela se porodila u poljskom toaletu, jer se sakrila od muža i ostatka porodice. Tek rođenog dečaka pronašli su njena majka i suprug u rupi. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je porodilju i bebu prebacila u Opštu bolnicu u Kikindi. Tamo je ustanovljeno da majka još ima posteljicu u stomaku. Danijela je zadržana na lečenju, a beba je zbog niže temperature od uobičajene prebačena na Kliniku za pedijatriju u Novom Sadu. Dečak se tamo uspešno oporavio od zadobijenih ogrebotina.

Istragu o ovom slučaju tada je preuzelo Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi. Do sada su saslušani Danijelin suprug i majka, ali su iskoristili zakonsko pravo i nisu hteli da svedoče, saznaju "Novosti".

- Tužilaštvo je dalo naredbu da lekari kikindske bolnice ponovo urade veštačenje majke i da svoje mišljenje usklade sa onim koje je dao tim lekara iz Zrenjanina. Potrebno je uraditi i pregled deteta koje, najverovatnije, neće imati nikakve posledice po zdravlje. S obzirom na mišljenje tima iz Zrenjanina i ponašanje majke prema drugoj deci, moguće je i da dečak bude vraćen iz hraniteljske u svoju porodicu, kod roditelja - navodi naš izvor.

Foto R. Šegrt

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!