DOKTOR ŠEKLER BESAN ZBOG LEKARA ANTIVAKSERA: Treba im oduzeti diplomu i dozvolu za rad!

Novosti online

03. 04. 2021. u 11:53

VIRUSOLOG i mikrobiolog Milanko Šekler rekao je juče povodom nečuvenih tvrdnji antivaksera da će pre umreti nego što će se vakcinisati, i objasnio da su ovo uglavnom nekompetenti lekari, koji ne znaju mnogo o virusologiji i koji treba oduzeti dozvolu za rad.

ДОКТОР ШЕКЛЕР БЕСАН ЗБОГ ЛЕКАРА АНТИВАКСЕРА: Треба им одузети диплому и дозволу за рад!

Foto: Printscreen/RTS

- Odgovor je prost, na domaku je ruke... Ukoliko biste na Medicinskom fakultetu na predmetu Mikrobiologija rekli da virus ne postoji, vi nema šanse da prođete ispit, vi morate da odgovorite na pitanje, a ako ne odgovorite ne možete da dobije prelaznu ocenu, a samim tim ne možete da dođete do diplome lekara.

Kako on još dalje objašnjava ako je neko došao do diplome, a u međuvremenu je zaboravio osnovne postulate mikrobiologije, njemu treba da se oduzme diploma i licenca za rad i da se ta osoba vrati na drugu godinu da ponovo sluša mikrobiologiju i virusologiju.

- Mi smo došli u apsurd, da neko ima diplomu lekara, čak i postdiplomsku specijalizaciju, a da onda treska neviđene gluposti iz oblasti koju ne poznaje - rekao je dr Šekler za K1.

Kako dr Šekler dalje kaže da se to radi uglavnom o ljudima koji nemaju dodirnih tačaka sa mikrobilologijom, virusologijom i epidemiologijom, da se uglavnom radi o kardiolozima i urolozima, koji kako kaže pričaju budalaštine o oblasti u koju se ne razumeju da je to strašno za slušati.

On smatra da se javnost u ovom slučaju dezinformiše ulogom doktora, i da se mnogi plaše da priznaju neznanje.

Na pitanje šta kakvo je mišljenje na inicijativu Gorana Stefanovića da vakcinacija bude obavezna za zravstvene radnike, dr Šekler kaže da potpuno podržava.

- To je prava mera, i drugačije ne može - odgovorio je virusolog Šekler, ističući da apsolutno podržava ovaj predlog, jer kada se svi vakcinišu, proradiće sve, tvrdi on.

Za one koji tvrde da smo mi samo u procesu eksperimenta, virusolog Šekler ima odgovor:

- To je potpuna laž i budalaština.

Podsetimo, Jovana Stojković, antivakcinašica i predsednica pokreta Živim za Srbiju, privedena u Beogradu zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda. U istoj akciji, privedeno je ukupno pet osoba.

Stojkovićeva je pretres, raspravu i vređanje pripadnika MUP prenosila uživo na društvenim mrežama, a nakon pretresa je privedena.

Suprug Jovane Stojković je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je, kako naveo, podneta krivična prijava i za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti pošto je snimao pretres i raspravljao se sa policijom.

Sumnja se da su njih dvoje širili paniku objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

SAČUVAJ TAJNU, LJUBAVI MOJA Tragična priča o misterioznom kraju pevača čiju je pesmu Prija obradila