"SADA MI JE JASNIJE ZAŠTO JE UBIJEN ĐINĐIĆ!" Katarina Žutić o seriji "Porodica" kao preseku srpskog društva

Novosti online

02. 04. 2021. u 16:09

SERIJA „Porodica“ ne bavi se samo hapšenjem Slobodana Miloševića, ona je presek našeg društva. Dok sam čitala scenario, uspela sam bolje da definišem svoje mišljenje o tome zašto je ubijen Zoran Đinđić. Znala sam da je smetao mnogima, ali u ovoj seriji je sve to izoštreno, kaže glumica Katarina Žutić.

САДА МИ ЈЕ ЈАСНИЈЕ ЗАШТО ЈЕ УБИЈЕН ЂИНЂИЋ! Катарина Жутић о серији Породица као пресеку српског друштва

Foto: Printskrin RTS

Glumica, koja u seriji tumači lik Slavice Đukić Dejanović, visoke funkcionerke Socijalističke partije Srbije i bliske saradnice bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kaže da joj se scenario za seriju veoma dopao, te da bi je gledala čak i da nije igrala u njoj, jer se ona bavi događajima koje smo svi zajedno proživeli.

- Serija, između ostalog, govori i o tome zbog čega smo stali u tranziciji, šta je dovelo do toga da je, taman kada smo dali neki gas, kada smo krenuli prvom brzinom i pokušali da pređemo u drugu, neko povukao ručnu. Ona pokazuje šta je sve prethodilo ubistvu Zorana Đinđića - kaže Katarina Žutić.

Kada je reč o Slavici Đukić Dejanović, čiji lik tumači u seriji „Porodica“, Katarina Žutić ističe da je najveći utisak na nju ostavilo to što je ta žena uz porodicu Milošević ostala do kraja i dodaje da naše društvo danas možda ne bi bilo ovako podeljeno da smo svi ostali dosledni svojim idejama kao ona.

- Meni je ta linija lika bila najzanimljivija. Ja sam, zapravo, branila taj lik, kako mi to kažemo u glumi. Mislim da je ona predstavnik časnih ljudi. Možda to zvuči suviše pompezno, ali ona je intimno odbranila i svoj obraz, i svoje uverenje, i svoje političko i ideološko ubeđenje ostavši u toj kući do kraja. Mnogi su otišli, a ona je jedna od onih koji su ostali - naglašava Katarina Žutić.

Glumica kaže da se za ulogu pripremala tako što je gledala sve intervjue i javne nastupe Slavice Đukić Dejanović koje je mogla da pronađe na internetu.

- Sve sam to pratila, gledala i bukvalno se kljukala time svaki dan. Usvajala sam njenu mimiku, grimase i pokrete gledajući njena gostovanja u raznim emisijama. Trudila sam se da sagledam i širu sliku, da shvatim kakva je ona osoba, naravno, onoliko koliko sam to mogla da zaključim iz tih intervjua. Sve se to nekako složilo u ulogu koju igram - kaže Katarina Žutić.

Ona kaže da Slavicu Đukić Dejanović nije upoznala lično, ali je uoči emitovanja serije bila u prilici da komunicira s njom u telefonskom uključenju tokom jedne televizijske emisije.

- Preko ekrana sam komunicirala s njom uoči emitovanja serije. To je bio jedini moj kontakt s njom. Naravno, znam ko je ona, žena je i dan-danas u Socijalističkoj partiji Srbije, ostala je tu gde je, ostala je dosledna onome za šta ona misli da je prava stvar i najbolje rešenje za naše društvo - kaže Žutić.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)