SADA I ZVANIČNO: Dogovorena saradnja - "Filip Plejn" šije jakne u Raški

Tanjug

02. 04. 2021. u 11:14

KOMPANIJA Lus Tektil iz Raške dogovorila je saradnju sa čuvenim dizajnerom Filipom Plejnom i u planu je proizvodnja jakni pod brendom ovog poznatog modnog dizajnera.

САДА И ЗВАНИЧНО: Договорена сарадња - Филип Плејн шије јакне у Рашки

Foto: Instagram

Plejn ima butike širom sveta, od Londona, Pariza, Milana do Njujorka i Hong Konga, a sada je dogovorena saradnja i sa firmom Lus Tekstil iz Draganića, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije.

- Trenutno se radi na tehničkim pripremama i izradi modela nakon čega se očekuje i početak serijske proizvodnja - kaže direktor kompanije Lus Tekstil Savo Mitrović.

Ovim projektom će domaća tekstilna industrija dobiti na značaju i postati prepoznatljiva u svetskim modnim krugovima, kažu u PKS.

Početkom marta, na poziv predsednika PKS Marka Čadeža, Plejn je posetio fabriku u Draginićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

Plejn je osnivač kompanije Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj.

Mediji pišu da je u planu i otvaranje prvog butika "Filip Plejn" u tržnom centru "Galerija" u okviru Beograda na vodi.

Plejn je prilikom posete pohvalio kapacitete fabrike u Draganićima.

- Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, s obzirom na udaljenost od Beograda, posebno jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Proizvodimo oko milion komada odeće godišnje - rekao je tada Plejn.

Dodao je da rade uglavnom u Evropi i Aziji, ali da Evropa za njih postaje sve više važna zbog blizine centralnog skladišta te kompanije.

Lus Tekstil je renomirani proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi.

Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika. Namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi.

Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bavi prodajom perjanih jakni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024