NA LEČENJU U ARENI I CELE PORODICE: Privremena kovid bolnica skoro da nema slobodne postelje - najmlađi pacijent ima 26 godina

Novosti onlajn

01. 04. 2021. u 21:02

U ARENI je teža situacija nego tokom jeseni i zime.

НА ЛЕЧЕЊУ У АРЕНИ И ЦЕЛЕ ПОРОДИЦЕ: Привремена ковид болница скоро да нема слободне постеље - најмлађи пацијент има 26 година

Foto P. Milošević

Ta privremena kovid bolnica od kraja oktobra ponovo je u kovid sistemu. Pukovnik Predrag Bogdanović, medicinski koordinator privremene kovid bolnice u Beogradskoj areni, rekao je večeras da je na lečenju u toj privremenoj bolnici oko 370 bolesnika.

- Od 25. oktobra 4.300 bolesnika je prošlo kroz Arenu. To su oni sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i zahtevaju kiseoničku terapiju. Dnevno otpustimo oko 40 pacijenata i isto toliko primimo. Ima još desetak mesta, a uvek se traži mesto više - naglasio je Bogdanović.

U Beogradskoj areni su bili pacijenti starosti od 20 do 90 godina.

- Najstariji ima 86 godina, najmlađi 26, ima dosta mlađe populacije i onih starije životne dobi - dodaje Bogdanović.

Napominje da već godinu dana rade u kovid sistemu.

- Pacijenti zahtevaju ozbiljnu terapiju. Moja poruka je pridržavanje svih mera, nošenje maski, držanje distance, strpljenja oko kontakata, da bismo epidemiji stali na kraj i naravno vakcinacija - ističe Bogdanović.

Na lečenju u Areni, napominje, ima i celih porodica.

- Niko nije imun na bolest, ima i ljudi koji nisu poštovali mere nakon vakcinacije, apel i za njih da izbegavaju kontakte i nose masku - kazao je Bogdanović.

Od sutra u kovid sistem ulazi i Banja Selters, a sutra uveče u Srbiju stižu prve količine vakcina protiv korone iz Kovaks programa.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)