ZA DAN VIŠE OD 3.500 UPLATA: Naknade i takse Ministarstva unutrašnjih poslova mogu da se plate elektronski

J. Ž. S.

18. 03. 2021. u 09:11

SAMO za prvih nekoliko sati otkad je usluga "Plati" na portalu e-uprave počela da radi, više od 3.500 građana je na ovaj način uplatilo novac za neki od poslova koje treba da završe u MUP i to je polovina svih uplaćenih iznosa koje je tog dana imala policija.

ЗА ДАН ВИШЕ ОД 3.500 УПЛАТА: Накнаде и таксе Министарства унутрашњих послова могу да се плате електронски

Arhiva

Jelena Simić iz Uprave za upravne poslove MUP-a Srbije naglašava da elektronska usluga "Plati" omogućava da se putem kompjutera ili telefona uplati novac za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova i da bez prilaganja dokaza o uplati podnesu zahtev za izdavanje ličnih dokumenata.

- Usluga je u funkciji od 16. marta, a građani putem nje mogu da plate naknade i takse za izdavanje ličnih karata, pasoša, saobraćajnih i vozačkih dozvola, registracionih nalepnica, kao i oružnog lista, dozvole za nošenje oružja i drugih usluga koje pruža MUP - kaže Simićeva.

Svi oni koji koriste nacionalni portal e-uprava imaju mogućnost da koriste ovu e-uslugu, dok će oni koji nemaju nalog na ovom portalu generisanu uplatnicu dobiti na šalterima policijskih stanica.

- Oni će na osnovu tih uplatnica plaćanje završiti u bankama ili poštama - objašnjava naša sagovornica.

Nalozi za uplatu naknada i taksi propisanih u upravnim postupcima koji se vode pred MUP, od sada se isključivo kreiraju putem portala "Plati". Građani koji ne budu uplatili naknade i takse putem portala isto mogu da urade na šalterima policije, a u tom slučaju uplatnicu generiše policijski službenik.

Trenutno je na ovom sistemu dostupno 300 usluga Ministarstva unutrašnjih poslova, a uskoro će i ostali organi državne uprave početi da koriste ovaj sistem. Na taj način građani više ne moraju da popunjavaju nekoliko uplatnica, dovoljno je da putem sistema plati.euprava.gov.rs kreiraju jedinstvenu uplatnicu.

TERMIN ZAKAZALO 24.000 LjUDI

SAMO od januara ove godine na portalu e-uprava više od 24.000 građana je zakazalo termin za ličnu kartu i pasoš i svi oni su morali da odu do banke ili pošte kako bi platili takse i naknade. Sada više to neće morati da rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)