BOSANSKI METEOROLOG UPOZORAVA NA NEOBIČNE VREMENSKE PRILIKE: Stižu i na naše područje, a evo kad da ih očekujemo!

Novosti online

23. 02. 2021. u 18:48

POČETKOM iduće nedelje sa prednje strane ciklona, koji će se premeštati preko Pirinejskog poluostrva prema Magrebu, će u izraženom južnom i jugozapadnom visinskom strujanju povlačiti velike količine saharskog peska prema centralnoj Evropi, naročito na područje Francuske, Nemačke, Švajcarske i dalje ka Skandinaviji.

БОСАНСКИ МЕТЕОРОЛОГ УПОЗОРАВА НА НЕОБИЧНЕ ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ: Стижу и на наше подручје, а ево кад да их очекујемо!

Foto: Printskrin

Zbog toga će ova područja imati prilično zamućeno nebo, često u nijansama narandžaste i crvene boje, prognozirao je meteorolog Nedim Sladić.

- Posledično bismo mogli narednih dana ponovo da čitamo tekstove i gledamo slike lokalnih medija kako je nad Alpima saharski pesak doslovce stvorio prizore pustinjskog neba usled zasićenja aerosolom, a sneg bi opet mogao da poprimi crvenkastu boju kao početkom februara 2021. godine", istakao je meteorolog.

I na naše područje će stići manje količine saharskog peska koji će se gurati sa severa prema jugu, a iz dana u dan sve će više biti primetniji i nad nebom u regionu, posebno od sredine nedelje.

Ipak, u poređenju sa centralnim delovima Evope, nebo neće biti u toj meri zamućeno. Takođe, treba akcentovati da nas u narednom periodu čeka pretežno sunčano vreme sa natprosečno visokim temperaturama za ovo doba godine.

(Oslobođenje.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!