POTRESAN TELEGRAM SAUČEŠĆA IVICE DAČIĆA PORODICI BALAŠEVIĆ: "Ikona Novog Sada i ljubav Beograda" - srpska kulturna scena je izgubila mnogo

Novosti onlajn

19. 02. 2021. u 19:09

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici preminulog kantautora Đorđa Balaševića.

ПОТРЕСАН ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА ИВИЦЕ ДАЧИЋА ПОРОДИЦИ БАЛАШЕВИЋ: Икона Новог Сада и љубав Београда - српска културна сцена је изгубила много

Foto Tanjug

- Đorđe Balašević bio je umetnik koji je umeo da oslušne sve nas, a mi smo ga pratili, pevajući njegove pesme koje su ostale odane traganju za mogućnostima da naš jezik progovori na nov, suptilniji i izrazitiji način.

- Ostaće upamćen i kao izvrstan i provokativan pesnik, ikona grada Novog Sada i ljubav Beograda. Izvođač, pesnik i mudri mislilac čije smo pesme pevali prateći ga dušom i srcem.

- Srpska kulturna scena je izgubila još jednu mudru i samosvesnu glavu iz generacije pedesetih i šezdesetih, koji su je održavali na evropskom i svetskom nivou, istovremeno svesnih na kojem jeziku pevaju i kojem jeziku služe - napisano je u telegramu Ivice Dačića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)