POZNATI FRANCUSKI NOVINAR O "DARI IZ JASENOVCA": "Veliki film... U Jasenovcu stradalo stotine hiljada Srba istrebljenih od ustaškog režima"

Novosti onlajn

05. 02. 2021. u 22:17

POZNATI francuski novinar Žan Kristof Bison, pomoćnik glavnog urednika eminentnog "Figaro magazina" na svom Tviter nalogu komentarisao je film "Dara iz Jasenovca".

ПОЗНАТИ ФРАНЦУСКИ НОВИНАР О ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Велики филм... У Јасеновцу страдало стотине хиљада Срба истребљених од усташког режима

Foto: Arhiva "Novosti"

- Večeras je u Sjedinjenim Državama u nekoliko velikih gradovao prikazan veliki film o hrvatskom koncentracionom logoru Jasenovac, u kojem su stradale stotine hiljada #Srba i desetine hiljada Jevreja i Cigana, istrebljenih od ustaškog režima - napisao je Bison.

Inače, Bison je novinar koji se već godinama bavi istorisjkim temama, a jedan deo njegovog interesovanja su teme vezane za Balkan. Već više puta do sada Bison je pisao o Srbima, kao i aktuelnim geo-političkim pitanjima vezanim za našu zemlju i region.

Podsetimo, posle kratkotrajne zabrane glasanja za "Daru iz Jasenovca", najčuvenija filmska baza IMDb ponovo je omogućila posetiocima sajta da daju svoj glas za srpskog kandidata za Oskar.

Zabranu su uveli administratori sajta zbog svojevrsnog "rata glasovima", u kojem su korisnici iz Srbije filmu mahom davali čiste desetke, dok su, kako se pretpostavlja, korisnici sa druge, hrvatske strane, filmu davali "jedinicu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!