DETALJAN SPISAK: Evo gde građani Srbije mogu da putuju bez PCR testa i karantina

Novosti online

11. 01. 2021. u 17:27

IAKO je zima u punoj snazi, a u našoj zemlji se najzad i zabelelo, tema o kojoj se već šuška su letovanja. Još nismo preboleli što je u godini za nama mnogima propao odlazak na more, pa smo i više nego željni sunca i plaža.

ДЕТАЉАН СПИСАК:  Ево где грађани Србије могу да путују без ПЦР теста и карантина

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Ono što je ovu temu postavilo kao aktuelnu jeste upravo vest da će se u Grčku ovog leta moći ukoliko se vakcinišemo.

U ovom trenutku, pak, to je i dalje "pola godine daleko" i pomalo neizvesno. Ono što je sada realnost jeste da trenutno možemo da idemo u svega 15 zemalja bez ikakvih ograničenja, dok Grčka na tom spisku i dalje nije.

Mimo Crne Gore, za koju je danas stigla vest da će je ubuduće u ovu državu moguć ulazak bez testiranja na korona virus, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, ovako izgleda spisak zemalja u koje možemo da putujemo bez testa i karantina:

Albanija

Bosna i Hercegovina (samo ukoliko državljani Srbije ulaze u BiH iz drugih zemalja, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati)

Bugarska

Jamajka (pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sledećem sajtu: www.visitjamaica.com)

Kolumbija (neophodno je popuniti formular na sledećem sajtu: https://apps.migracioncolombia.gov.co

Kostarika (uz obavezu popunjavanja obrasca "Pase de Salud" 48 sati pre dolaska (https://salud.go.cr/); takođe, potrebno je zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove lečenja u slučaju korone virusa - osiguranje mora da bude na španskom jeziku i odobreno od Instituta za turizam)

Meksiko (preduzimaju se odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus; po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika: https://afac.hostingerapp.com/)

Oman (mere sanitarne predostrožnosti se obavljaju prilikom sletanja, meri telesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti)

Palau (neophodno je da prilikom ulaska popune formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu; zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Kini (uključujući Hong Kong i Makao) ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću kovid 19)

Pakistan (na aerodromu se kontroliše temperatura; za lica koja pokažu simptome medicinsko osoblje na aerodromu odlučuje da li će zahtevati test na koronu; u slučaju pozitivnog testa, obavezna je mera izolacije u bolničkim ili uličnim uslovima)

San Marino (uz obavezu prethodne prijave Ministarstvu inostranih poslova San Marina, putem e-mejla: viaggiareinformati@esteri.sm ili telefonski: 00378/549888888; po dolasku obavezno je podvrgavanje serološkom testu; u slučaju pozitivnog rezultata lice se podvrgava molekuralnom testu i ukoliko rezultat bude pozitivan podleže kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana)

Severna Makedonija

Sudan, Republika (putnici sa simptomima se upućuju u karantin)

Tanzanija (ukoliko država polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju; svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test)

Centralnoafrička Republika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)