DEKAN NE GOVORI ISTINU: Reagovanje na navode Snežane Nikolić, prvog čoveka FASPER

Lj. BEGENIŠIĆ

25. 12. 2020. u 12:40

NAVODI koje je iznela prof. dr Snežana Nikolić, dekan Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabiitaciju (FASPER) u tekstu u "Večernjim novostima" pod nazivom "Treba da napredujem, a ostaću bez posla" su neistiniti.

ДЕКАН НЕ ГОВОРИ ИСТИНУ: Реаговање на наводе Снежане Николић, првог човека ФАСПЕР

Foto: Printskrin Hepi TV

Ovo kaže prof. dr Nada Dobrota koja je bila mentor za izradu doktorske disertacije dr Jadranki Otašević kojoj, kako je objasnila za naš list, na ovom fakultetu ne dozvoljavaju da bude izabrana u zvanje docenta i preti joj otkaz.

- Dr Jadranka Otašević koja je asistent Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabitaciju je doktorirala na Univerzitetu u Beogradu iz multidisciplinarne naučne oblasti neuronauke poremećaji govora još septembra 2016. godine - pojašnjava profesorka Dobrota.

U februaru 2017. ova profesorka je na sastanku Odeljenja za logopediju tražila da se raspiše konkurs za docenta.

- Upravnik Odeljenja je u zapisniku napisao da je predlog jednoglasno odbijen, što nije bio moguće jer smo na sastanku bile prisutne moja asistentkinja Jadranka Otašević i ja, pošto njihov kandidat tada nije ispunjavao ni minimum uslova za to radno mesto - navodi se u reagovanju.

Profesorka pojašnjava da na diplomi doktora nauka koju izdaje Univerzitet u Beogradu precizno piše čega je doktor nauka Jadranka Otašević.

- Članovi Komisije kojih je bilo pet, a ne tri kako je praksa na FASPER-u, su eminentni profesori iz multidisciplinarnih naučnih oblasti od kojih su dva redovna profesora bila i sa FASPER-a. Zvanje u diplomi kandidata formuliše nadležna služba Univerziteta u Beogradu prema postojećem Pravilniku. Svoje mišljenje o užoj naučnoj oblasti i diplomi je dao i Univerzitet u Beogradu kao merodavno telo - naglašava profesorka Dobrota.

Ona ističe da borba sa dekanom FASPER-a prof. Snežanom Nikolić traje četiri godine i protekle su u nastojanjima da se pravda zadovolji.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)