NA TESTIRANJE SE DNEVNO TROŠI 700.000 EVRA Đerlek: Vakcina spasava živote

Tanjug

08. 12. 2020. u 10:34

VAKCINACIJA bi uprkos svim teškoćama stvorila kolektivni imunitet, kada bi konačno mogla da se završi borba sa kovidom-19, smatra državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

НА ТЕСТИРАЊЕ СЕ ДНЕВНО ТРОШИ 700.000 ЕВРА Ђерлек: Вакцина спасава животе

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je gostujući na TV Pink pozvao građane da se "okanu" teorija zavera po pitanju vakcinisanja i da veruju u institucije i istakao da se naš celokupni sistem ozbiljno sprema za imunizaciju stanovništva.

- Treba da se okanemo teorija zavere, jer su obično one tendenciozne i navode na pogrešan zaključak. Treba se vakcinisati, spasiti svoj život i živote najbližih- ukazuje Đerlek i podseća da će odluku o validnosti vakcine doneti Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

- Ako ALIMS da pozitivno svetlo za tu vakcinu, zaista nemam dilemu da treba primiti vakcinu - istakao je on.

Naveo je i da se svakodnevno vode pregovori sa Kinezima i da veruje da će Srbija uskoro dobiti vakcinu Sinofarm kompanije, koja će, kaže, biti značajna pomoć u celokupnoj situaciji.

Kaže i da postoji svetlo na kraju tunela, te da država vodi kvalitetnu brigu o građanima, navodeći da se dnevno na testiranje troši 700.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!