KOLIKO ĆE OVO TRAJATI? Đerlek objasnio kad će se razmotriti ukidanje ili uvođenje još restriktivnijih mera

Novosti online

02. 12. 2020. u 08:38

DRŽAVNI sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da se očekuje da sutra Vlada usvoji nove mere protiv korona virusa, a da one stupe na snagu od petka.

КОЛИКО ЋЕ ОВО ТРАЈАТИ? Ђерлек објаснио кад ће се размотрити укидање или увођење још рестриктивнијих мера

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ističe da se situacija pogoršava iz dana u dan i da je to signal da je potrebno reagovati, jer je očigledno da postojeće mere nisu dale željene rezultate.

Mirsad Đerlek je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navao da, ako se uspostavi kontrola novih mera i ako bude postojala masovnija podrška građana (koji bi trebalo da pokažu maksimalnu odgovornost i disciplinu), veruje da je realno očekivati bolje rezultate.

Navodi da je teško predviđati, ali da se rezultati očekuju za sedam do deset dana od dana stupanja na snagu mera.

Prema novim merama, ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.

Đerlek kaže da će se posle desetak dana ponovo evaluirati situacija, i ako bude potrebno, mogu se očekivati još rigoroznije mere.

Rekao je da je broj novoobolelih u Beogradu u nekoj stagnaciji. Međitim, kovid kapaciteti su puni i lekari i direktori se trude da preraspodelom obezbede mesta za pacijente sa teškom kliničkom slikom.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja je rekao da je na teritoriji cele Srbije situacija ista ili slična – vrlo ozbiljna, teška i neizvesna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas