VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR: Evo da li će biti snega, meteorolog otkriva šta nas čeka

Novosti online

30. 11. 2020. u 17:54

VEĆI deo decembra biće bez snega u nižim predelima, kažu meteorolozi. U prvoj polovini ovog meseca sigurno neće biti snežnog pokrivača, dok bi u drugoj polovini, oko Svetog Nikole, 19. decembra, mogle da se očekuju slabe snežne padavine.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР: Ево да ли ће бити снега, метеоролог открива шта нас чека

Foto: Depositphotos/Windy

Iako se juče na Avali i okolnim naseljima oko Beograda zabelelo i pao je koji centimetar snega, snežni pokrivač se brzo otopio zbog temperatura iznad nule. Po svoj prilici, većeg snega tokom ovom meseca u gradovima neće ni biti.

Kako ističu prognostičari, u narednih 30 dana u našoj zemlji smenjivaće se sunce, vetar, kiša i susnežica. Formiranje snežnog pokrivača moguće je samo na planinama. I ove sedmice očekuje nas hladno i vetrovito vreme, dok za vikend sledi preokret, pa bi temperature mogle da idu i do 15 stepeni.

- Danas će u Srbiji biti suvo i veoma hladno, samo na krajnjem jugu i jugoistoku ponegde će biti susnežice i slabog snega. Hladno vreme se očekuje i u utorak, ali sa sunčanim intervalima. U sredu sledi naoblačenje, uz pojačanje jugoistočnog vetra. U četvrtak će biti oblačno sa kišom, a počeće da duva i jaka košava. Nešto toplije vreme nas očekuje u petak, ali će i dalje duvati jak vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura u petak biće do 11 stepeni - ističe Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella".

Kako dodaje, još toplije vreme očekuje nas u subotu i nedelju, kada će temperature dostizati i 15 stepeni u pojedinim mestima.

meteorolog Đorđe Đurić/Foto: Printscreen

 

- Za dane vikenda temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine, na zapadu će dostizati i 15 stepeni dok će u Beogradu biti 13. Ipak, duvaće i dalje jak vetar, pa će subjektivni osećaj biti da je temperatura nešto niža - navodi Đurić.

Kada je sneg u pitanju, Đurić kaže da ga u prvoj polovini decembra u nižim predelima sigurno neće biti.

- U drugoj polovini decembra, vreme će biti karakteristično za ovo doba godine, hladno sa jutarnjim mrazem, moguće je da ćemo negde imati kratkotrajne snežne padavine u nižim predelima, ali može se reći da će veći deo decembra ipak biti bez snega - kaže Đurić.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!