ĐERLEK: BEOGRAD NAJKRITIČNIJI - Sve više zaraženih

Tanjug

07. 11. 2020. u 13:10

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je da se dnevno u kovid ambulantama obavi od 2.800 do 3.000 pregleda i da je najveći problem u Beogradu.

ЂЕРЛЕК: БЕОГРАД НАЈКРИТИЧНИЈИ - Све више заражених

Foto: Printscreen

Kaže da epidemiološka situacija u Srbiji nestabilna sa tendencijom rasta broja zaraženih i poziva građane da se narednih deset dana uzdrže od kontakata.

"Povećavamo kapacitete i molimo građane da nam pomognu", apelovao je Ðerlek.

"Posebno je kritičan Beograd, a ne zaostaju ni Novi Sad, ni Kragujevac, a od pre dva-tri dana i Niš", rekao je Ðerlek za "Prvu" Televiziju, prenosi B92.

Kaže da je ubeđen da će zdravstveni sistem uspeti da odgovori na sve izazve epidemije.

Objašnjava da je sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom.

"Nisu rešenje represivne mere poput vanrednog stanja, policijskog časa. Ovo je pitanje svesti i samosvesti, lične kontrole", poručio je državni sekretar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024