VLADA USVOJILA PREDLOG ZAKONA: Kazne za nepoštovanje mera i od komunalne milicije, od 5 do 300.000 dinara - stiže i pomoć za medicinare

V.C.S.

05. 11. 2020. u 16:58

VLADA je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti da bi se, kako je saopšteno posle sednice, obezbedilo striktno poštovanje mera radi zaštite zdravlja i života građana, da bi se sačuvao zdravstveni sistem, kao i privreda zemlje.

ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГ ЗАКОНА: Казне за непоштовање мера и од комуналне милиције, од 5 до 300.000 динара - стиже и помоћ за медицинаре

Foto V.N.

Za sprovođenje mera, pored sanitarne, ubuduće će biti nadležne i komunalna inspekcija i komunalna milicija, i to kako za fizička, tako i za pravna lica. Oni će moći da izdaju prekršajni nalog.

Visina kazni za nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, ostaće nepromenjeni - 5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 za pravna lica, ali će njihova primena biti brža i efikasnija. Ko kaznu uplati u roku od osam dana, plaća pola kazne.

Firmama, preduzetnicima i ugostiteljskim objektima prekršajnim nalogom biće izricane kazne zbog nepoštovanja mera kao što su razmak između stolova, nepostojanje dezinfekcionih sredstava ili korona redara.

Vlada je odlučila i da se zaposlenima u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova jednokratno isplati novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA NEDELJU, 29. MAJ: Velike količine padavina  na istoku i jugu zemlje