TROJE PREBAČENO NA INFEKTIVNU U Beogradskoj areni trenutno smeštena 34 pacijenta

Tanjug

27. 10. 2020. u 08:43

U PRIVREMENOJ kovid bolnici u Beogradskoj areni trenutno se nalazi 34 kovid pacijenata, a za 24 časa već su tri pacijenta zbog pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja prebačeni na Infektivnu kliniku, izjavio je potpukovnik doktor Predrag Bogdanović, zdravstveni koordinator te privremene bolnice.

ТРОЈЕ ПРЕБАЧЕНО НА ИНФЕКТИВНУ У Београдској арени тренутно смештена 34 пацијента

N. Skenderija

Bodganović je za televiziju Prva rekao da je jedan pacijent jutros zbog pogoršanja opšteg stanja i pogoršanja disajne funkcije premešten u Infektivnu kliniku, a od juče ujutru do ovog trenutka primljeno je 25 pacijenata.

O pacijentima se brine 15 zdravstvenih radnika, a pacijenti su pod konstantnim zdravstvenim nadzorom i leče se po zdravstvenom protokolu za kovid 19.

Kada je reč o stanju pacijenata koji su smešteni u Areni, oni imaju umereno tešku kliničku sliku, a starosna struktura je promenjena u odnosu na prvi talas.

Sada su pacijenti starije životne dobi, 60, 70, 80, godina, kazao je dr Bogdanović i dodao da će oni u Areni biti dve, do tri nedelje, kada odlaze kućama na dalje lečenje koje traje i po nekoliko meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SPAS U TURSKOJ I UN: Zelenski se uzda u Erdogana - Ukrajina traži garanciju