KIŠA ĆE PADATI DAN I PO! Poznati meteorolog upozorava, postoji opasnos od poplava u ovim delovima Srbije

Tanjug

12. 10. 2020. u 15:50

U POPODNEVNIM i večernjim satima kiša, koja pada u pojedinim delovima Srbije i u Beograda, proširiće se i na ostale krajeve, izjavio je danas meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

КИША ЋЕ ПАДАТИ ДАН И ПО! Познати метеоролог упозорава, постоји опаснос од поплава у овим деловима Србије

Novosti

Navodi da prognozirana količina padavina, između 20 i 40 litara po kvadratnom metru, može dovesti do izlivanja na manjim vodotocima, ali da većih problema ne bi trebalo da bude.

Todorović je za Tanjug rekao da je u severozapadnim i zapadnim krajevima Srbije još jutros počela da pada kiša, a sredinom dana na celom području Vojvodine, zapadne, jugozapadne i delu centralne Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda. Kako je kazao, u popodnevnim i večernjim satima padavine će se proširiti i na ostale krajeve i doneti pad temperature. Očekuje se, kaže, da će se padavine pojačati u večernjim i noćnim satima i da će tokom današnjeg dana najviše kiše pasti u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a sutra u istočnim i jugoistočnim.

"To bi bile količine između 20 i 40 litara po kvadratnom metru", pojasnio je Todorović i dodao da to ne bi trebalo da dovede do problema jer će kiša padati u kontinuitetu skoro dan i po.

"To potvrđuju i kolege hidrolozi koji su dali samo napomenu da bi na manjim vodotocima, odnosno potocima u gornjem delu sliva Zapadne Morave, Ibra i Lima moglo doći do kratkotrajnog izlivanja, bez ozbiljnih posledica", rekao je Todorović. Naveo je da bi ovo zahlađenje u višim planinskim predelima, iznad 1.500 metara, moglo dovesti do kratkotrajne pojave snega, ali da ne bi trebalo da bude ozbiljnog zadržavanja jer, kako kaže, već u sredu sledi porast temperature, čija će maksimalna vrednost biti 20 stepeni Celzijusa. Slično će biti i u četvrtak i petak kada će, kaže, ipak biti malo kiše, ali daleko manjeg intenziteta i količine u odnosu na danas i sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!