ONLINE FESTIVAL! FESTIVALSKI DANI POVODOM 67. ROĐENDANA NAŠEG LISTA

V.N.

11. 10. 2020. u 12:39

U PETAK, 16. OKTOBRA, "VEČERNjE NOVOSTI" će proslaviti 67. rođendan. Od "prvog večernjaka" "Novosti" su za gotovo sedam decenija prerasle u pravi srpski brend, dnevni list od poverenja, prepoznatljiv, tražen, uvažavan.

ОНЛИНЕ ФЕСТИВАЛ! ФЕСТИВАЛСКИ ДАНИ ПОВОДОМ 67. РОЂЕНДАНА НАШЕГ ЛИСТА

Foto: V.N.

Organizator su i mnogobrojnih akcija i nagrada sa tradicijom od po nekoliko decenija. U skladu sa preporukama zbog epidemije virusa korona, a u želji da našim čitaocima i posetiocima portala www.novosti.rs pružimo dodatni sadržaj i na najbolji način obeležimo ovaj značajan jubilej "Novosti" ove godine organizuju festivalsku nedelju, uz sadržaj namenjen svim generacijama i inte resovanjima - od karikature i satire, izbora najboljih u svetu glume, književnosti, humanitarnih akcija, do priče o "Večernjim novostima" nekad i sad.

VEĆ SUTRA OD 19.00, NA WWW.NOVOSTI.RS i našem jutjub-kanalu, posetioci će imati priliku da vide dokumentarni film o nagradi "Meša Selimović". Priznanje je, ove godine, zbog epidemije kovida 19, uručeno simbolično, na otvorenom, a kako je doživljavaju nekadašnji i ovogodišnji dobitnik videćete prve festivalske večeri.

Foto: V.N.

Karikaturisti, učesnici 53. Konkursa karikature PJER, još jednom su ove godine pokazali da su vrsni majstori koji nekog slatko nasmeju, a nekoga i naljute, crtajući realnost iz svog ugla. Najbolji radovi sa ovogodišnjeg konkursa biće tokom sledeće nedelje izloženi  u beogradskoj galeriji RTS Kluba, a virtuelna izložba i uručenje nagrada ovogoišnjim dobitnicima biće emitovani u utorak, od 19.00 na našem portalu.

Foto: V.N.

GLUMCI POPULARNE TV SERIJE "IGRA SUDBINE" Luka Raco i Olja Lević, ovogodišnji dobitnici "Zlatne antene NOVOSTI" za glumački par, predstaviće se u sredu od 19.00. Biće to prilika da se družimo sa mladim glumcima, koji su naslednici prvih dobitnika ovog prestižnog priznanja Milene Dravić i Ljubiše Samardžića. Oni su ovu nagradu dobili previše od pola veka, daleke 1968. godine. Ljubitelji serija uživaće u priči mladih glumačkih snaga iz trenutno jedne od najpopularnijih serija

kod nas.

Foto: V.N.

UKOLIKO VAM TOKOM TEŠKIH DANA U DOBA epidemije nedostaje smeh, budite sa nama četvrtog festivalskog dana. Za najbolje satiričare i aforističare rezervisan je četvrtak od 19.00, u okviru večeri "Humor u doba korone", kada će biti dodeljena i tradicio-nalna nagrada NOVOSTI "Jovan Hadži Kostić", koju od 1997. godine dodeljujemo najboljima u oblasti novinarske satire.

Foto: V.N.

TOKOM NEDELjE PRIKAZAĆEMO I AKCIJE Fondacije humanosti "Večernjih novosti" toplu priču o porodici sa jedanaestoro dece kojoj će naša Fondacija uz pomoć partnera opremiti kuću, o donaciji knjiga seoskoj crkvenoj biblioteci u okolini Leskovca. Poznate beogradske poslastičarnice odazvale su se pozivu naše Fondacije, pa će tradicionalna akcija NAJ-TORTE, ove godine u izmenjenom formatu, realizovati dostavu slatkiša i torti mališanima u domovima za nezbrinutu decu.

Foto: V.N.

ŠESNAESTOG OKTOBRA, KADA JE I ROĐENDAN "Novosti", bićete u prilici da čujete kako izgleda život novinara. O ovom, po mnogo čemu, jedinstvenom pozivu, govoriće novinari koji su čitav svoj radni vek proveli baš u "Novostima", kao i oni koji su svojim radom ove godine zaslužili godišnje nagrade koje dodeljuje naš list zaposlenima. Podeliće sa vama anegdote,izazove koje ovaj posao donosi, kako se nekada dolazilo do "sveže" informacije, a šta je to što danas čini novinarstvo...

PRATITE NAS NAREDNIH SEDAM DANA, UŽIVAJTE, SMEJTE SE I PROSLAVITE SA NAMA JOŠ JEDAN JUBILEJ!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!