JOŠ DVA GRADA HOĆE OKO SOKOLOVO: Grad Beograd besplatno nudi softver, sve za prohodne trotoare

S. B. M.

07. 10. 2020. u 22:34

GRADONAČELNICIMA i predstavnicima devet srpskih gradova predstavljen je novi sistem elektronske kontrole nepropisnog i propisnog parkiranja "Oko sokolovo", koji se primenjuje u glavnom gradu.

ЈОШ ДВА ГРАДА ХОЋЕ ОКО СОКОЛОВО: Град Београд бесплатно нуди софтвер, све за проходне тротоаре

Foto: Fejsbuk

S novim sistemom upoznati su predstavnici Novog Sada, Niša, Čačka, Kragujevca, Vranja, Pirota, Kruševca, Subotice i Užica koji su izrazili želju da primene taj sistem kako bi uveli komunalni red u svojim mestima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da je Beograd gradovima iz unutrašnjosti besplatno ponudio taj softver i ponovio da suština tog sistema "nije naplaćivanje kazni već da gradske ulice i trotoari budu prohodni, da javni prevoz funkcioniše".

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navela je da bi tom gradu sistem "Oko sokolovo" itekako značio jer je Niš, veliki grad u kome se mnogo vozača nepropisno parkira. Za ovaj sustem, zaineresovani su i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić , kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!