ČEKA NAS DUGA I OŠTRA ZIMA? Meteorolog upozorio na ZNAK koji predskazuje da je pored nama itekako hladno godišnje doba

Novosti online

03. 10. 2020. u 20:00

PREMA prognozama meteorologa, za nekih 5-6 dana stiže promena vremena koja prekida duži niz sunčanih i ugodnih dana.

ЧЕКА НАС ДУГА И ОШТРА ЗИМА? Метеоролог упозорио на ЗНАК који предсказује да је поред нама итекако хладно годишње доба

Depositphotos

Očekuje se značajan pad temperatura, severni vetrovi te kišne, pa i snežne padavine.

Čini se da bi ova promena vremena mogla biti uvod u promenjivu prvu dekadu 11. meseca, a pri tome bi lokalno mogle pasti veće količine padavina, a snega bi osim u planinama možda moglo biti i u ponekim nizinama regije. A onda bi mogla doći zima koja nije zapamćena godinama.

Podsećamo, prognozu kako će ova zima biti veoma hladna nedavno je dao narodni meteorolog iz Tutina Muhamed Ademović (69), profesor u penziji, koji tačne vremenske prilike već godinama prognozira posmatrajući ponašanje životinja i biljaka.

Prema njegovoj izjavi iz septembra, mravi su već tada počeli da prave mravinjake duboko u zemlji, a to znači da bi zima mogla biti jaka i surova.

Prateći mrave, krtice, puževe i druge životinje i biljke, on prikuplja podatke koje kasnije povezuje i sklapa u prognozu na duži vremenski period. Prema njegovim tvrdnjama, da bi bio što precizniji, uz informacije koje dobija iz prirode koristi i merne stanice za temperaturu koje ima u dvorištu svoje kuće.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu