EMOTIVAN OPROŠTAJ PRIJATELJA OD POGINULOG MAJORA KRSNIKA: Mahnusmo rukom jedan drugom kao da se sutra opet vidimo

Novosti online

28. 09. 2020. u 23:08

SAHRANA majora Dejana Krsnika zakazana je za utorak na Bežanijskom groblju u Beogradu u 13.45. Njegov kolega kapetan prve klase Zvonko Vasiljević biće poslednji put ispraćen istog dana na mesnom groblju u selu Donja Borina, u 13 časova. Stradali piloti biće ispraćeni uz vojne počasti.

ЕМОТИВАН ОПРОШТАЈ ПРИЈАТЕЉА ОД ПОГИНУЛОГ МАЈОРА КРСНИКА: Махнусмо руком један другом као да се сутра опет видимо

Foto: AP Photo/Darko Vojinović/Ministarstvo odbrane

Komemoracija poginulim pilotima održana je danas, a neki su se od poginulih pilota oprostili na društvenim mrežama. Od poginulog majora Krsnika oprostio se prijatelj.

- Ovih dana, izgubio sam prijatelja. Prijatelja sa kojim nisam imao neko veliko prijateljstvo, zajedničke planove, česte susrete i sve ono što donose velika prijateljstva. Nekako, nismo se puno družili, da ne pokvarimo naše dugogodišnje prijateljstvo - napisao je na Fejsbuku Saša Jovanović.

Zajedno su igrali fudbal, smišljali gluposti, grudvali se sa klincima iz kraja preko ulice i mirno odrastali. Prošli su sve prepreke koje nosi upis u vojnu školu. Usledio je rastanak dva dečaka iz kraja.

- Mahnusmo rukom jedan drugom, kao da se sutra opet vidimo i njegov osmeh kao poslednja slika - napisao je on.

- Nismo se videli narednih dvadesetak godina, tokom koji su prošla naša školovanja, prvi uspesi i neuspesi, prve ljubavi, prvi činovi i prva radna mesta. Nekako prođoše i ratovi, zaboravismo stari kraj da se nikad ne vratimo u naš park. Dočekaše nas prve prekomande, preseljenja, nove porodice i deca.

- Sreli smo se posle dugih dvadesetak godina. Ugledah ga na stajanci Batajničkog aerodroma. Opet isti osmeh, raširene ruke i duga tišina u kojoj smo sve rekli jedan drugom. Većina ljudi nije znala za naše dugogodišnje poznanstvo. To je bila naša lična stvar. Obaveze i novi život, nisu nam ostavljali puno vremena za druženje, ali svih narednih godina, bilo je dovoljno i minut-dva kad se susretnemo u letačkom restoranu, na stajanci, u komandi, pa da se ispričamo jednim pogledom i pitanjem "Kako si?".

Uvek je ostajao osmeh, kao podrška svemu što radimo.

DALjE NE ZNAM ŠTA BIH REKAO

Pre par godina, tačnije 2014. godine, doveo sam u njegovu eskadrilu grupu fotografa u goste, da bi jedan dan proveli sa tim momcima. Gosti u našoj najboljoj eskadrili! Bila je neka velika vežba i sve oči bile su okrenute na drugu stranu. Stajanka prazna i tek jedan stari dvosed polako rula prema nama. Zaboravljen od svih i potpuno nebitan za tu vežbu, medije, generale i političare. Otvara se prva kabina i prepoznajem školskog druga i njegov osmeh. Sa ponosom sam ga predstavio gostima, kao da je on najvažniji za celo naše vazduhoplovstvo. Slika nastala sa tog susreta, obeležila je celo naše prijateljstvo. Dalje ne znam šta bi rekao. I to je dovoljno.

- Eto, to sam morao da ispričam, posle ovih par dana mog ličnog tihovanja. Poslednji pozdrav druže - napisao je korisnik društvene mreže Saša Jovanović, na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević tragično su izgubili živote 25. septembra, prilikom pada aviona MiG-21 u reonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta