VRHOVNI SUD NAJOTVORENIJI: Dodeljene nagrade povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna

V.C.S.

28. 09. 2020. u 16:06

VRHOVNI kasacioni sud dobitnik je Priznanja za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od janog značaja u kategoriji najviših organa javne vlasti, koje povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna dodeljuje Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

ВРХОВНИ СУД НАЈОТВОРЕНИЈИ: Додељене награде поводом Међународног дана права јавности да зна

Foto: T. Ćirić

- Vrhovni kasacioni sud će nastaviti da svoj rad čini što dostupnijim svim građanima i na taj način doprinosi povećanju ugleda pravosuđa - rekao je v.f. predsednika VKS Dragomir Milojević.

Priznanja su dodeljena i za doprinos afirmisanju prava javnosti da zna u kategoriji republičkih organa - Ministarstvu kulture i informisanja, u kategoriji pravosudnih organa - Osnovnom sudu u Zaječaru, u kategoriji lokalnih organa javne vlasti - Opštini Svrljig, u kategoriji pokrajinskih organa javne vlasti - Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i za najbolji informator o radu - Višem sudu u Kraljevu.

Poverenik Milan Marković izjavio je da pravo na pristup informacijama nije bilo ograničeno ni u jednom trenutku, čak ni u vanrednom stanju. Naglasio je i da se već duže vreme radi na izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i da se očekuje da će se taj proces intenzivirati nakon izbora nove Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)