DOŠLO DO MEĐUSOBNOG ZARAŽAVANJA: Dva učenika pozitivna na koronu u ovoj beogradskoj školi

Lj. B.

15. 09. 2020. u 13:27 >> 13:27

DVOJE učenika koje je nastavu pohađalo u istoj grupi u beogradskoj Osnovnoj školi "20. oktobar" pozitivno je na virus kovid 19.

ДОШЛО ДО МЕЂУСОБНОГ ЗАРАЖАВАЊА: Два ученика позитивна на корону у овој београдској школи

Foto N. Skenderija

 Ovo je saopštilo Ministarstvo prosvete i navelo da će deca iz te grupe nastavu u narednom periodu pratiti onlajn.

Direktor OŠ "20. oktobar" Branislav Nedeljković rekao je da su i pre i nakon ovog događaja u školi preduzete sve zaštitne mere.

- Jedan učenik je u ponedeljak 7. septembra po povratku iz škole dobio povišenu temperaturu 37,6, nakon čega su ga roditelji sutradan odveli na pregled. Preporuka lekara je bila da se stanje učenika prati. Detetu je posle dva dana bilo bolje, ali su ga pre povratka u kolektiv roditelji odveli na testiranje. Test koji je urađen 10. septembra bio je pozitivan. U petak, 11. septembra učenica iz iste grupe narednog dana dobija povišenu temperaturu (37,8). Roditelji su dete odveli na testiranje i 14. septembra dobili pozitivne rezultate - pojasnio je Nedeljković.

Oba deteta su u dobrom stanju i bez simptoma, a zahvaljujući odgovornosti roditelja nisu se vratila u kolektiv pre testiranja.

Da je došlo do prvog prenošenja virusa između dece rekao je i epidemiolog Predrag Kon:

- Nije bilo nekog opisanog bliskog kontakta, ali je jasno da maske nisu nosili u dvorištu.

Inače, Kon je rekao da je u pet vrtića potvrđeno šest pozitivnih slučajeva, zaraženo je četvoro dece i dve vaspitačice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)