IVANU VRATILI SA CRNOGORSKE GRANICE: Vlada prava konfuzija, Crnogorci je deportovali zbog ovog testa

Novosti online/Kurir

21. 08. 2020. u 16:38

NAKON što građani Srbije veći deo leta nisu mogli da uđu u Crnu Goru, mnogi su krenuli na put kada je ova država otvorila granice 15. avgusta. Međutim, ulazak za naše državljane moguć je samo uz testiranje.

ИВАНУ ВРАТИЛИ СА ЦРНОГОРСКЕ ГРАНИЦЕ: Влада права конфузија, Црногорци је депортовали због овог теста

Foto: Teodora Ćirić/Depositphotos

Međutim, mnogi su naši ljudi su se našli zbunjeni pred uslovima koji se traže.

Iskustvo Ivane Miljković iz Beograda je primer. Ona je, naime, na put ponela negativan IgM test, ali crnogorski službenici nisu hteli da je puste u zemlju. To je rezultiralo time da je noć provedela na aerodromu pod policijskim nadzorom i deportovanjem u Srbiju narednog jutra.

- Naša pasoška kontrola nam je rekla da je test u redu i da možemo da se ukrcamo na avion. Kad smo stigli u Crnu Goru, pasoška kontrola nam je lupila pečat u pasoš i poslala nas na komisiju zaduženu za pregled testova. Komisija je naše testove i testove dvojice crnogorskih državljana odvojila sa strane - priča Ivana za "Kurir".

Kako ona navodi, oni su komisiji pokazali odluku Vlade Crne Gore. Nakon pola sata čekanja, rečeno im je da mora da se postupi po uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koja propisuju da je uslov za ulazak negativan PCE test ili ELISA pozitivan na IgG antitela.

- Policijski službenici su nam rekli da moramo da ostanemo to veče na aerodromu. Ostale smo, maltene, same. Policija nas je pratila čak i do toaleta. Na kraju su nas zaključali u sobicu u kojoj ima kamera i rekli nam da lupamo ako nam nešto treba. Nismo verovale šta se dešava - priča Ivana, koja kaže da su očekivale da budu puštene, ali se to nije desilo.

Deportovane su prvim avionom koji je za Beograd pošao u 7.30 sati.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu