DA LI CRNOGORCIMA TREBA PCR TEST ZA ULAZ U SRBIJU? Dr Tiodorović razjasnio nedoumice, sve je objasnio po "zonama"

Novosti online

14. 08. 2020. u 15:44

- Mi smo se držali kriterijuma koji postoji u SZO i Evropskom centru za kontrolu i praćenje bolesti i ti su kriterijumi prihvaćeni i u drugim delovima sveta - rekao je dr Branislav Tiodorović.

ДА ЛИ ЦРНОГОРЦИМА ТРЕБА ПЦР ТЕСТ ЗА УЛАЗ У СРБИЈУ? Др Тиодоровић разјаснио недоумице, све је објаснио по зонама

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Dakle postoje takozvane tri zone: u crvenoj su oni koji imaju 25 i više na 100.000, imamo plavu zonu i tu su oni od 10 do 25 kumulativnih incidenata na 100.000 stanovnika, i imamo onu ispod deset, zelenu - naglasio je na epidemiolog.

Kako je objasnio, u toj zoni se nalaze Mađarska, Norveška i za te zemlje Srbija ne traži nikakve uslove niti ograničenja.

- Zemlje u plavoj zoni se moraju pratiti intenzivno i tu je na primer Hrvatska i za nju smo se odlučili da postoji jedan uslov, a to je PCR test. U zoni koju nazivamo crvena, a to je jako važno, nalazi se i Rumunija, koja u ovom delu Evrope ima najveći broj novopozitivnih i za njih tražimo PCR, za Severnu Makedoniju takođe. Za Crnu Goru ne tražimo, jer imaju manji broj zaraženih sada. Zato smo odlučili da za Crnu Goru ne tražimo nikakav uslov - rekao je dr Tidorović.

On je dodao da to što Srbija ne traži PCR test za državljane Crne Gore ne znači i da će Crna Gora, koja od sutra otvara granice za naše državljane, neće tražiti PCR test.

- I ovo što smo rekli za BiH i za KiM, takođe za Grčku, Egipa, praćenje je na dnevnom nivou. Za one građane koji dolaze iz tih zemalja ne uvodimo nikakve mere jer računamo na samosvest - rekao je Tiodorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (11)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)