JOVANA IMA TEMPERATURU VEĆ 22 DANA: PCR test je bio negativan, a simptomi ne prestaju - evo kako je to moguće

Novosti online

03. 08. 2020. u 12:47

MUKE 32-godišnje Jovane J. iz Beograda sa korona virusom počele su još pre 22 dana.

ЈОВАНА ИМА ТЕМПЕРАТУРУ ВЕЋ 22 ДАНА: ПЦР тест је био негативан, а симптоми не престају - ево како је то могуће

Foto Ž. Knežević

Tvrdeći da je nijedan virus ne zaobilazi, nije bila iznenađena kada je usred jula dobila temperaturu 37,5.

Budući da se samo 4 dana pre toga videla sa drugaricom koja joj je potom javila da ima korona virus, odmah je otišla da se testira.

- Živim u porodičnoj kući, ali gornji sprat je moj, tako da sam se odmah izolovala. Rezultati su stigli posle 4 dana i na moje iznenađenje bili su negativni. Neko drugi bi bio srećan, ali ne i ja jer sam u tom trenutku i dalje imala temperaturu koja se isključivo javlja posle 18 časova - kaže Jovana.

Jovana ističe da joj "đavo nije dao mira", pa se odmah javila u privatnu kliniku u kojoj su joj uradili laboratorijske analize krvi i snimili pluća. Sve je bilo u najboljem redu, a preventivno je dobila hemomicin.

- Ne mogu da vam opišem ovaj čudan osećaj. Temperatura počinje svako veče posle 18 časova kada završim sa poslom koji, srećom, radim od kuće. Nekada me baš obori, a nekada osim vrelog daha ne bih ni znala da je imam. Čulo mirisa ni u jednom trenutku nisam izgubila.

Jovana je potom nastavila da radi dalje analize u strahu da nije nešto drugo što izaziva temperaturu. Ipak, sve je bilo negativno.

- Kada ni posle 10 dana temperatura nije spala otišla sam da uradim još jedan test. Zamislite, opet sam bila negativna.

Promenila je i mnogo lekara tražeći pravo mišljenje, sve dok nije zakucala na prava vrata. Tada joj je infektolog rekao da je definitivno u pitanju Covid-19.

- Rekao mi je da sam pokupila jako malu količinu virusa zbog čega test ne može da detektuje koronu, ali i da imam sreće jer zaista imam najblaže simptome. Problem je samo što su uporni i što sam psihički izmučena od svega. Zaista sanjam dan kada toplomer neće pokazati da imam temperaturu - ističe.

Danas je 22. dan kako Jovana ima temperaturu, a lekar joj je rekao da ona nije izolovan slučaj, te da je imao pacijente koji su pet nedelja imali tako blage simptome.

- Iako mi je rekao da je vrlo moguće da više nisam infektivna i da se u mojoj krvi vuku "repovi" infekcije, ja se već 22 dana nalazim u kući, a moji mi ispred vrata ostavljaju potrebne namirnice. Preko dana se stvarno dobro osećam - radim, obavljam kućne aktivnosti, a uveče sam zaista malaksala i premorena. Nadam se da ovo neće trajati još dugo - zaključila je Jovana.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona