INCIDENT U KOVID-BOLNICI KC NIŠ: Deka štakom tukao medicinsku sestru jer ga nije pustila da ide kući

J. ĆOSIN

02. 08. 2020. u 12:04 >> 23:14

S. K. (82), pacijent kovid-bolnice u niškom Kliničkom centru, pretukao je štakom medicinsku sestru N. O. (32).

ИНЦИДЕНТ У КОВИД-БОЛНИЦИ КЦ НИШ: Дека штаком тукао медицинску сестру јер га није пустила да иде кући

Foto: J. Ćosin

Razlog za napad je bio što ga je sprečila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu u kojoj više nije želeo da boravi.

Incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice, a sestra mu rekla da mora da ostane još neko vreme. Kako saznaje naš list, reč je o štićeniku jednog staračkog doma koji se u KC Niš leči od kovida 19, a koji ima problem sa demencijom.

Kako je već duže vreme bio u bolnici na lečenju, njemu je vest da ne može još neko vreme da izađe najverovatnije teško pala, pa je u trenutku kada ga je sestra posetila pretio da će skočiti kroz prozor.

- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju, nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima - rekli su medijima sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar osudio je napad

Iz Kliničkog centra Niš nismo uspeli da dobijemo zvaničnu potvrdu ovog događaja, jer na telefonske pozive novinara zamenici direktora te ustanove nisu odgovarali, dok je pi-ar zadužen za odnose sa javnošću na odmoru.

Međutim, incident je potvrdila niška policija i saopštila da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo. Kako saznajemo nezvanično, nakon uviđaja je ustanovljeno da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava.

Ni medicinska sestra koja je pretrpela napad nije odgovarala na telefonske pozive, a kolege koje rade sa njom veruju da je još u šoku zbog svega, jer su danima svi brinuli o tom pacijentu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar osudio je napad pacijenta u Nišu na medicinsku sestru u kovid-bolnici i istakao da takve stvari ne smeju da se dešavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (14)

PULS KARDIOLOŠKI CENTAR OD SADA I NA DEDINJU: Na novoj lokaciji brinemo o vašem srcu, ali i o zdravlju cele porodice