POZNATI METEOROLOG NAJAVIO DRASTIČNO ZAHLAĐENJE: Todorović otkriva kakvo nas vreme očekuje u avgustu

Novosti online

14. 07. 2020. u 13:37

I NAREDNA dva dana se očekuju sunčana i sveža jutra na području cele Srbije, dok će maksimalna dnevna temperatura biti u porastu za nekoliko stepeni, i bila bi u granicama od 26 do 30 stepeni Celzijusa, u Beogradu oko 28, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО ДРАСТИЧНО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Тодоровић открива какво нас време очекује у августу

Foto: Printscreen

Već u četvrtak popodne očekuju se kratkotrajni pljuskovi, koji će biti predznak promene vremena.

- Promena stiže u noći četvrtak na petak, kada stižu naoblačenje, zahlađenje, kiša, pljuskovi i grmljavina. Ovakvo vreme zadržaće se tokom čitavog dana u petak - kaže Todorović.

Ujedno se očekuje i pad temperature od pet do sedam stepeni, pa bi u Beogradu u petak maksimalna dnevna temperatura iznosila 22 stepena Celzijusa.

Sveže vreme za ovo doba godine zadržaće se i za dane vikenda, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće od 24 do 26 stepeni.

- Zasad nema najava o temperaturama preko 30 stepeni, zadržaće se umereno toplo sa temperaturama između 26 i 30 stepeni, što je oko proseka za ovo doba godine. Očekuju se povremene kiše i pljuskovi praćeni zahlađenjem i ovakav ritam zadržaće se do kraja jula meseca, s tim što će veći deo naredne sedmice biti pretežno sunčano i toplo - kaže meteorolog.

Govoreći o prognozi za avgust, kaže da nije izvesno šta nas čeka, ali da se očekuje da naredni mesec bude topliji od jula.

- Mislim da bi se zadržao sličan ritam promena: topli dani sa povremenim zahlađenjima i padom temperature na vrednosti oko 25 stepeni - navodi Todorović.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)