KRIZNI ŠTAB DONOSI NOVE MERE ZA CELU SRBIJU: Evo šta bi moglo da bude zabranjeno

Novosti online

14. 07. 2020. u 10:45

ZBOG trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji razmišlja se o uvođenju novih mera, a odluku o tome Vlada Srbije će, nakon konsultacija sa Kriznim štabom za borbu protiv korone, doneti sutra.

КРИЗНИ ШТАБ ДОНОСИ НОВЕ МЕРЕ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Ево шта би могло да буде забрањено

Foto: Tanjug

To je juče najavila premijerka Srbije Ana Brnabić na pres konferenciji Kriznog štaba, koji se od juče ponovo redovno obraća javnosti u 15 časova, kao što je bilo u jeku epidemije korona virusa.

Obavezne maske i na otvorenom i zabrana organizovanih okupljanja

Premijerka je juče istakla da će Kriznom štabu predložiti obavezno nošenje maski na teritoriji cele zemlje, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

- Nisam još to predložila Kriznom štabu, o tome ću razgovarati sa strukom - rekla je ona na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Druga stvar koju će predložiti je zabrana organizovanih okupljanja, makar u naredne dve nedelje u svim lokalnim samoupravama.

- U ovakvim vremenima nisu nam potrebne proslave, rođendani, da ne kažem najmanje protesti - kazala je Brnabićeva.

SEDNICA ŠTABA SUTRA UJUTRU

Premijerka je objasnila da se mere donose u odnosu na to šta je najbolje za građane i zdravstveni sistem.

- Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mere iz marta i aprila, zato što mislim da je jako važno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida. Važno je da naučimo da je ovo pojedinačna borba svih nas - rekla je Brnabićeva.

Podsećamo, Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19 od ponedeljka se ponovo svakodnevno obraća naciji.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024