TRI NAJVEĆA RIZIKA DA SE ZARAZITE KORONOM: Epidemiolog objašnjava koja situacija je najopasnija

Novosti online

13. 07. 2020. u 14:13

EPIDEMIOLOG Sonja Novak objasnila je da postoje tri parametra procene rizika za zarazu koronom, a rizik raste u odnosu na to gde se nalazimo, da li smo u otvorenom ili zatvorenom prostoru.

ТРИ НАЈВЕЋА РИЗИКА ДА СЕ ЗАРАЗИТЕ КОРОНОМ: Епидемиолог објашњава која ситуација је најопаснија

Foto: G. Šljivić

- U kakvom smo riziku, zavisi da li smo u kafiću, restoranu, baru, noćnom klubu, ili smo na otvorenom gde sedimo sa prijateljima u bašti nekog kafića na metar distance. To je taj prostor koji nam definiše rizik. Svako od nas bi trebalo u narednih godinu dana ili koliko god je potrebno, da razmišlja o rizicima kojima se izlaže - izjavila je ona.

Novakova je objasnila da je drugi parametar dužina interakcije sa nekom osobom. To znači da ako je neko u potencijalnom riziku, a duže je sa nekim u kontaktu od deset minuta, ta osoba mora da ima masku.

- Treći parametar je gužva, da izbegavamo gužvu bilo da smo u zatvorenom ili otvorenom prostoru - izjavila je doktorka Novak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!