GAZDE IMAJU MESEC DANA DA DONESU PLAN MERA: Stupio na snagu pravilnik o sprečavanju korone

J. Ž. S.

13. 07. 2020. u 11:05

PRAVILNIKOM o preventivnim merama za sprečavanje širenja epidemije stupio je na snagu 11. jula, a poslodavci imaju rok od mesec dana da donesu plan primene mera.

ГАЗДЕ ИМАЈУ МЕСЕЦ ДАНА ДА ДОНЕСУ ПЛАН МЕРА: Ступио на снагу правилник о спречавању короне

Foto: Novosti arhiva

Zoran Đorđević, ministar za rad kaže da je želja Vlade Srbije i resornog ministarstva da se unapredi bezbednost i zdravlje na radu.


- Pravilnik smo zajedno radili sa poslodavcima i sindikatima sa ciljem da tokom pandemije imamo veću bezbednost zaposlenih- rekao je ministar.

Pravilnikom je predviđeno da se odrede osoba koja će biti odgovorna za bezbednost i zdravlje na radu, a da je obaveza poslodavca da obezbedi bezbedan rad, da tamo gde je moguće, manje radnika bude u jednoj prostoriji, da obezbedi dezinfekciona sredstva.

- Važno je da se po usvojenom planu ponašaju zaposleni u slučaju pojave ili simptoma pojave korone ili bilo koje zarazne bolesti - naglasio je Đorđević.

On je naveo da postoji i lična odgovornost zaposlenih kako treba da se ponašaju. Cilj ministarstva, prema njegovim rečima, nije da se kažnjavaju poslodavci i zaposleni, već da će inspekcije imati savetodavnu ulogu, kako bi nivo zaštite podigli na najviši zaštitni nivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!