Doktorka iz Novog Sada izvređala tamnoputu studentkinju iz Irske: Ružne reči na račun boje kože, regovali i njeni poslodavci (VIDEO)

Lj. P.

01. 07. 2020. u 20:48

TAMNOPUTA studentkinja iz Irske Š. O. koja se nalazi na razmeni u Novom Sadu, na Medicinskom fakultetu, kako tvrdi, bila je žrtva rasne diskriminacije. Ružne reči na račun boje kože uputila joj je Novosađanka M. Š., zaposlena kao lekar u Kliničkom centru Vojvodine.

Докторка из Новог Сада извређала тамнопуту студенткињу из Ирске: Ружне речи на рачун боје коже, реговали и њени послодавци (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Nemili događaj odigrao se pre nekoliko dana u liftu, a za njega se saznalo kada je osvanuo na društvemim mrežama. Povodom objavljivanja snimka nemilog događaja, u sredu se oglasio KCV, iz kog navode da se sve desilo van prostorija ove zdravstvene ustanove.


- Jedan od aktera je lekarka zaposlena kod nas i KCV ovom prilikom ovakvo njeno ponašanje i način komunikacije ocenjuje kao neprihvatljivo i najoštrije ga osuđuje - navode u pi-ar službi KCV. - Kao poslodavac ove lekarke, a u okviru svojih ovlašćenja, KCV će o navedenom slučaju obavestiti nadležnu lekarsku komoru radi ispitivanja etičnosti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljanje lekarske profesije.


Snimak pogledajte KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona