SPREMITE SE ZA ZAHLAĐENJE: Nevreme se premešta ka ovom delu Srbije, oglasio se RHMZ

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 06. 2024. u 21:26 >> 22:09

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod oglasio se novom najavom o mogućim pljuskovima sa grmljavinom u pojedinim delovima Srbije.

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЗАХЛАЂЕЊЕ: Невреме се премешта ка овом делу Србије, огласио се РХМЗ

Foto: Profimedia

Kako je objavljeno u najavi u 22:00 časa, u naredna dva sata ponegde u Šumadiji i Pomoravlju, kao i u Sremu i Bačkoj, uz lokalni razvoj oblačnosti, pljuskovi sa grmljavinom.

- U pojedinim delovima Beograda kratkotrajan pljusak sa grmljavinom - navode iz RHMZ.

Nevreme se premešta sa zapadnog dela Srbije

Današnji dan u većem delu Srbije protekao je u znaku sunčanog i letnjeg vremena, uz temperature u većini predela oko 30°C. Leskovac, Niš i Ćuprija bili su najtopliji sa 32°C.

Kasnije posle podne zapadne i jugozapadne predele Srbije zahvatile su grmljavinske nestabilnosti, a pred sam kraj dana nevreme sa gradom pogodilo je Zlatibor.

Ove večeri kiše i pljuskova sa grmljavinom ima u delovima zapadne i jugozapadne Srbije.

U ovom času ovaj grmljavinski sistem sa zapada Srbije i šireg područja Kosjerića premešta se prema centralnoj Srbiji, tako da se u nastavku večeri pljuskovi sa grmljavinom očekuju u delovima centralne Srbije, naročito u centralnim predelima Šumadije, potom i u Pomoravlju.

Kako piše Telegraf, na udaru jačih pljuskova sa grmljavinom za sat vremena naći će se i šire područje Kragujevca.

Grmljavinski sistem sa jugozapada Srbije u nastavku večeri preko šireg područja Čačka prmeeštaće se dolinom Zapadne Morave.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom trenutno ima i u delovima Mačve, naročito na širem području Cera, navodi Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Dakle, večeras, pored zapadnih i jugozapadnih predela Srbije, pljukova sa grmljavinom biće i u centralnim delovima zemlje i u Pomoravlju.

Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske oluje sa jakim gromovima i gradom, uz veće količine padavina u kratkom vremenskom intervalu, ali nema opasnosti od superćelijskih oluja.

Toplo veče u Srbiji, a trenutna temperatura u Beogradu 28°C.

Srbiju će u sedmici pred nama zahvatiti toplotni talas, a maksimalna temperatura biće i do 38°C.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!