ŠTA BI DANAS REKAO LORD TENISIN : Nacionani savet Crnogoraca iz Vrbasa ponovo apelovao na Spajića da ne podržava rezoluciju o genocidu

J. S.

10. 05. 2024. u 13:39

NACIONALNI savet crnogorske nacionalne manjine iz Opštine Vrbas, posle prošlonedeljnog poziva, danas je ponovo apelovao na predsednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića "da se dozove u pamet i odustane od podrške rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici".

ШТА БИ ДАНАС РЕКАО ЛОРД ТЕНИСИН : Национани савет Црногораца из Врбаса поново апеловао на Спајића да не подржава резолуцију о геноциду

Foto/Promo

   -   Ne postoji nijedan razuman niti racionalan razlog za takvo postupanje, jer su najveći svetski autoriteti za genocid zauzeli stav da u Srebrenici nije izvršen čin genocida.Šta će Crna Gora postići time? Mislite li da će vas više ceniti ako slepo sledite svaki diktat Zapada? Podsetiću vas da je Crna Gora  sačuvala sebe u teškim i opasnim vremenima, i bila cenjena u svetu ne zato  što je bila poslušnik, već stoga  što je hrabro i nepokolebljivo štitila svoju nezavisnost i svoj obraz.- upozorava Dragoljub Malović, predsednik Nacionalnog savetacrnogorske nacionalne manjine.

Malović nastavlja s pitanjima  Spajiću : "Mislite li da vam je bliža Nemačka od Srbije? Da će vam Holandija pomoći brže i snažnije od Srbije kad bude trebalo? Zašto ste uvereni da će vas Velika Britanija cijeniti više, ako budete mekši u čestitosti?Kad bi se kojim čudom danas zatekao u Crnoj Gori, lord Tenison ne bi kao nekad pisao "O najmanji od naroda ti velika Crna Goro, ti prestole od kamena s kog uzleće gorski oro", već bi rekao da je to tron kanarinca, koji iz Nato kaveza peva po notama zapadnih moćnika.

Pita malović i ovo :"Nadate se da ćete zbog toga dobiti koju šaku evra više? Možda. Ali, Njegoš bi rekao "Slatka máma, no bi na udicu". Sve u istoriji se zapisuje i pamti. Bruka pogotovo. Sloboda ne može da se kupi, ona se osvaja. Poštovanje nije obligaciona kategorija, ono mora da se zasluži. Niko na svetu se nije usrećio sledeći stope silnika."

 - No, Crnogorci ne misle isto što i Spajić. Pravi Crnogorci su uz braću Srbe. Kao i vjekovima ranije - zaključuje Malović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)